Hej vänner och trevlig fredag!
Här kommer en goding till er!
Det här är en snabblagad lunchrätt med en underbar dijonnaise. Använd gärna mitt recept på majonnäs så slipper du en massa tillsatser. Lax är enkel att tillaga, men den får inte steka för länge för då blir den torr.
Servera med lite grönsallad eller valfritt tillbehör.
Smaklig spis! ♥️
Skriv utStekt lax med dijonnaise
- Portioner: 1
Ingredienser
1 laxfilé
salt och peppar
smör att steka i
½ dl dijonnaise
Dijonnaise (6 port):
2 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
2 msk grov fransk senap
½ tsk örtsalt
3 msk grovhackad persilja
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser till dijonnaisen. Ställ i kylskåp så länge.
Låt laxfilén bli rumsvarm innan den kryddas och läggs i het stekpanna med smör.
Stek laxfilén drygt 2 minuter på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plat- tan och låt laxen ligga kvar i ca 3–4 minuter i stekpannan innan den läggs upp.
Servera med ugnsstekta grönsaker eller en god grönsallad och dijonnaisen.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Jättegott! Såsen är en ny favorit, tack!
Åh vad roligt att det uppskattades! Tack för feedback!