Hej på er!
Oj vilken vecka, jag har knappt hunnit med mig själv.
Lille Alfons opererades i måndags för sitt knä (patella luxation) så tiden fram till nu har ju mest ägnats åt honom.
Vi har även fått åka upp med honom både igår och idag, igår för att få hans operationsbyxa anpassad så han kan kissa 😉 och idag för att han hade ganska ont så han har fått mer smärtstillande. Nu ligger han och sover i sin säng här bredvid på kontoret och det känns skönt att det inte var någon komplikation som gjorde att han hade mer ont i dag än igår ❤️
Det blir en hektisk dag för i morgon åker vi ju till Klimpfjäll via Umeå så det är att förbereda, både med packning men även för barnen som stannar hemma (med mamma)
Ikväll blir det den här godingen med ett glas packningsbubbel!
Har ni inte provat så måste ni!
Så gott att servera som förätt.
Jag steker alltid plättar och pannkakor etc i den HÄR kokosoljan, tycker det blir så krispigt och helt neutral smak.
Squashplättar med räkor och rom
- Portioner: 4
Ingredienser
1 squash
1 ägg
1 dl riven ost, gärna lagrad
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt och chiliflakes
Garnering: Smetana, valfri romsort och en dillkvist
förslagsvis: kokosolja utan smak att steka i
Instruktioner
Riv squashen grovt och pressa ur vätskan i en potatis/pure press.
Vispa ägg och krydda lite med chiliflakes. Blanda ner squashen och riven ost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och blanda.
Låt stå en stund.
Stek sedan i matfett (gäärna kokosolja) på medelstark värme tills plättarna fått fin färg.
Servera med en klick smetana eller creme fraiche, lite rom, räkor och en dillkvist.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)