Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig spenatsoppa med ägg & bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 paket (á 450 g) fryst spenat
  • 3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
  • salt, vitpeppar, cayennepeppar
  • 8 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • 6 kokta ägg
  • 2 paket knaperstekt bacon

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett eller smör. Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar. Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter. Vispa ner grädde, mascarpone och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
  2. Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 15

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6