Ingredienser
- 4 schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 paket (á 450 g) fryst spenat
- 3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
- salt, vitpeppar, cayennepeppar
- 8 dl vatten
- 5 dl grädde
- 250 g mascarpone
- 6 kokta ägg
- 2 paket knaperstekt bacon
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök och fräs i lite kokosfett eller smör. Lägg ner spenaten och höj värmen något så att spenaten tinar. Häll ner vatten och buljongtärningar och låt koka i ca 10 minuter. Vispa ner grädde, mascarpone och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs.
- Servera med de kokta äggen och det knaperstekta baconet.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 6