Ingredienser
800 g kycklinglårfilé, strimlade
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk finmald svartpeppar
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g jamon serranoskinka
1 tsk timjan
1 dl rött vin
2 dl vatten
1,5 msk konc. kycklingfond
400 g krossade tomater
2 st röda paprikor
färsk persilja
smör att steka i
Saffransris
500 g blomkål
salt, peppar
1 g saffran
Instruktioner
Blanda rökt paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg ner kycklinglårfiléerna, rör runt och låt ligga medan du förbereder grönsakerna.
Finhacka lök, vitlök och jamon serranoskinka. Strimla paprikorna.
Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant och stek kycklingen runt om tills den fått fin färg.
Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig.
Blanda ner vitlöken och timjan.
Häll på rödvinet och låt allt puttra tills hälften av vinet kokat bort.
Blanda i vatten, fond, tomatkross och kycklinglårfiléerna.
Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blomkålsris:
Ansa och riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Koka mjukt i saltat vatten, några minuter räcker. Häll i durkslag och låt sedan ånga av på låg värme i kastrull. Blanda med saffran.