Sötstark sesambiff

av Åse

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Detta är en ljuvligt god biffwok!
Jag använde flankstek och tillagade min i Crocpot (4 timmar på LÅG/LOW) men det går så klarta att tillaga i stekpanna och gryta också. (Hur står i receptkortet)

Det HÄR är en grym ersättare till honung om man vill komma bort från fruktos/socker – men vill/behöver man inte det så fungerar så klart honung.

Köttet blir godast om det får marinera i flera timmar så avsätt gärna tid till det.

Servera med blomkålsris, eller vanligt ris för all del!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sötstark sesambiff


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1,5 kilo flankstek eller annan biff som ryggbiff/entrecote
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl tamarisoja
  • 34 msk honung eller Nick’s sockerfria syrup
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
  • 2 msk kokosolja utan smak eller neutral rapsolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl oxbuljong
  • 3 stora broccolibuketter
  • 1 burk (227 g) bambuskott
  • 1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
  • ev lite redning, typ Conjacrot (lågkolhydrat) eller majsstärkelse

Instruktioner

  1. Ta fram köttet från kylen i 30 minuter innan tillagning.
  2. Skär flanksteken i tunna strimlor (tvärs över fibrerna)  och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
  3. Marinera köttet med bikarbonat (gör köttet mört!), tamarisoja, honung/syrup, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes i minst 30 minuter (gärna i flera timmar)
  4. Lägg ner biff i stekpanna med vitlök och olja och stek i några minuter. Lägg ner marinaden och buljong i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low” alternativt lägg i en vanlig tjockbottnad gryta.
    Om tillagas i gryta:  Låt puttra i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. 15 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk.
  5. Servera med blomkålsris, ris eller nudlar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.