5,8K
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Detta är en ljuvligt god biffwok!
Jag använde flankstek och tillagade min i Crocpot (4 timmar på LÅG/LOW) men det går så klarta att tillaga i stekpanna och gryta också. (Hur står i receptkortet)
Det HÄR är en grym ersättare till honung om man vill komma bort från fruktos/socker – men vill/behöver man inte det så fungerar så klart honung.
Köttet blir godast om det får marinera i flera timmar så avsätt gärna tid till det.
Servera med blomkålsris, eller vanligt ris för all del!
Skriv utSötstark sesambiff
Ingredienser
- 1,5 kilo flankstek eller annan biff som ryggbiff/entrecote
- 3 tsk bikarbonat
- 1,5 dl tamarisoja
- 3–4 msk honung eller Nick’s sockerfria syrup
- 2 msk sesamolja
- 1 msk sesamfrön
- 1/2 tsk chili flakes eller het chili sauce
- 2 msk kokosolja utan smak eller neutral rapsolja
- 4 vitlöksklyftor
- 5 dl oxbuljong
- 3 stora broccolibuketter
- 1 burk (227 g) bambuskott
- 1 burk (227 g ) skivade vattenkastanjer
- ev lite redning, typ Conjacrot (lågkolhydrat) eller majsstärkelse
Instruktioner
- Ta fram köttet från kylen i 30 minuter innan tillagning.
- Skär flanksteken i tunna strimlor (tvärs över fibrerna) och dela sedan till ca 5 cm långa bitar.
- Marinera köttet med bikarbonat (gör köttet mört!), tamarisoja, honung/syrup, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes i minst 30 minuter (gärna i flera timmar)
- Lägg ner biff i stekpanna med vitlök och olja och stek i några minuter. Lägg ner marinaden och buljong i grytan och sätt på ”pottan” på 4.5 timme på ”Low” alternativt lägg i en vanlig tjockbottnad gryta.
Om tillagas i gryta: Låt puttra i ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. 15 minuter innan servering lägg ner broccolibuketter, bambuskott och vattenkastanjer i grytan och sjud tills broccolin är mjuk. - Servera med blomkålsris, ris eller nudlar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8