Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 80 grchevre
- 4 soltorkade tomater (helst utan olja, de använder oftast solrosolja)
- 1 handfull basilikablad
- salt, peppar
- 4–8 tjockare skivor parmaskinka
- olivolja
Sås
- 1 dl köttbuljong
- 1 schalottenlök
- 1 msk mörk balsamvinäger
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- salt, vitpeppar
- liten skvätt äkta soja
- 2 msk persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Rensa kycklingfiléerna och gör snitt längs långsidan, akta så det inte går igenom men skär så djupt som möjligt.
- Salta och peppra insidorna och fyll med strimlade soltorkade tomater, chevre och basilika. Vik över ena sidan som ett lock. Rulla 1-2 skivor parma runt varje filé.
- Hetta upp olivolja i en panna och fräs filéerna på varje sida, de ska bara få lite färg.
- Lägg i ugnsform och grilla färdigt i ugnen till en innertemperatur på 72 gr, ca 15 min.
- Ta ut och låt vila under aluminiumfolie.
Gör såsen
- Finhacka schalottenlöken och låt koka upp med köttbuljongen.
- Lägg ner rosmarin, balsamvinäger och häll på grädde och creme fraiche. Smaka av med salt, vitpeppar och soja. Känns såsen för syrlig så kan man runda av med lite honung.
- Reducera tills såsen tjocknat.
- Skär upp filéerna vid servering, häll på såsen och servera med valfritt tillbehör. Klipp lite persilja ovanpå såsen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4