5,3K
En enkel tomatsallad, inte mycket som slår det! Något jag märkt under mina år med lågkolhydratlivsstilen är jur jag mycket jag uppskattar smak numera!
Förr valde jag hellre mat som aktiverade mitt belöningscentrum: Potatis, socker, processad mat, skräpmat, fet & kolhydratrik kombinerad.
Jag tycker fortfarande att det är gott med socker, mjölmat, potatis och skräpmat, det är inget jag hymlar om men det är inte VIKTIGT längre, det är inte det ULTIMATA längre.
Mitt belöningscentrum aktiveras av andra saker idag som träning, ett glas fin champagne, näringsrik och ekologisk mat, kryddor och mycket smak.
Jag har bytt kvantitet mot kvalitet.
Här kommer receptet!
Skriv ut
Kolla in denna boxen! Dör sötdöden!
Stugan Tempranilo Bobal! Ekologisk!
Boxen är på 3 liter. 6,5 g socker per liter och druvsorterna är tempranillo och bobal från La Mancha i Spanien. Vinet lagras i ståltank så vinet behåller sin unga fräscha stil.
Vinet är fylligt, mjukt och bärigt och ett riktigt bra grill och sommarvin! Passar mångas smak och passar både fläsk, nöt och lamm, samt till ostar eller som sällskapsvin.
Vinet är spanskt men produceras i Simrishamn på Nordic Sea Winery! Dit kanske man skulle ta sig på en liten visit!
Så det är ju närodlat som Yvonne skrev! =)
Vad tyckte vi? Vi tyckte mycket om det! Som jag sagt innan så älskar jag ju kraftiga och fylliga viner men detta uppskattades av mig trots att det är mjukare.
Daniel trodde inte det var ett boxvin först eftersom boxviner generellt både smakar och doftar mindre än flaskvin, trots att det är samma ursprungsvin.
Sötaste boxen som anspelar på Sveriges alla vackra stugor!
Den hade lätt passat i min stuga om jag haft någon! Haha!
Vinet finns i beställningssortimentet och kan beställas HÄR!
Vintipset i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.
Ni vet när man äter något som passar alla ens sinnen, vilken eurofi!
Denna rätten är ALLT det som jag älskar och föredrar! En maträtt som mättar men som man inte hamnar i matkoma av. Goda smaker som gifter sig perfekt och till det ett gott vin – Inte så mkt som slår det!
Detta är en snabblagad rätt, bara det! Perfekt till många! Enkelt är bra!
En enkel tomatsallad, inte mycket som slår det! Något jag märkt under mina år med lågkolhydratlivsstilen är jur jag mycket jag uppskattar smak numera!
Förr valde jag hellre mat som aktiverade mitt belöningscentrum: Potatis, socker, processad mat, skräpmat, fet & kolhydratrik kombinerad.
Jag tycker fortfarande att det är gott med socker, mjölmat, potatis och skräpmat, det är inget jag hymlar om men det är inte VIKTIGT längre, det är inte det ULTIMATA längre.
Mitt belöningscentrum aktiveras av andra saker idag som träning, ett glas fin champagne, näringsrik och ekologisk mat, kryddor och mycket smak.
Jag har bytt kvantitet mot kvalitet.
Här kommer receptet!
Skriv ut
Parmalindad kycklingfilé med chevre och rosmarinsås
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 80 grchevre
- 4 soltorkade tomater (helst utan olja, de använder oftast solrosolja)
- 1 handfull basilikablad
- salt, peppar
- 4–8 tjockare skivor parmaskinka
- olivolja
Sås
- 1 dl köttbuljong
- 1 schalottenlök
- 1 msk mörk balsamvinäger
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- 1 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- salt, vitpeppar
- liten skvätt äkta soja
- 2 msk persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Rensa kycklingfiléerna och gör snitt längs långsidan, akta så det inte går igenom men skär så djupt som möjligt.
- Salta och peppra insidorna och fyll med strimlade soltorkade tomater, chevre och basilika. Vik över ena sidan som ett lock. Rulla 1-2 skivor parma runt varje filé.
- Hetta upp olivolja i en panna och fräs filéerna på varje sida, de ska bara få lite färg.
- Lägg i ugnsform och grilla färdigt i ugnen till en innertemperatur på 72 gr, ca 15 min.
- Ta ut och låt vila under aluminiumfolie.
Gör såsen
- Finhacka schalottenlöken och låt koka upp med köttbuljongen.
- Lägg ner rosmarin, balsamvinäger och häll på grädde och creme fraiche. Smaka av med salt, vitpeppar och soja. Känns såsen för syrlig så kan man runda av med lite honung.
- Reducera tills såsen tjocknat.
- Skär upp filéerna vid servering, häll på såsen och servera med valfritt tillbehör. Klipp lite persilja ovanpå såsen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Kolla in denna boxen! Dör sötdöden!
Stugan Tempranilo Bobal! Ekologisk!
Boxen är på 3 liter. 6,5 g socker per liter och druvsorterna är tempranillo och bobal från La Mancha i Spanien. Vinet lagras i ståltank så vinet behåller sin unga fräscha stil.
Vinet är fylligt, mjukt och bärigt och ett riktigt bra grill och sommarvin! Passar mångas smak och passar både fläsk, nöt och lamm, samt till ostar eller som sällskapsvin.
Vinet är spanskt men produceras i Simrishamn på Nordic Sea Winery! Dit kanske man skulle ta sig på en liten visit!
Så det är ju närodlat som Yvonne skrev! =)
Vad tyckte vi? Vi tyckte mycket om det! Som jag sagt innan så älskar jag ju kraftiga och fylliga viner men detta uppskattades av mig trots att det är mjukare.
Daniel trodde inte det var ett boxvin först eftersom boxviner generellt både smakar och doftar mindre än flaskvin, trots att det är samma ursprungsvin.
Sötaste boxen som anspelar på Sveriges alla vackra stugor!
Den hade lätt passat i min stuga om jag haft någon! Haha!
Vinet finns i beställningssortimentet och kan beställas HÄR!
Vintipset i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.
12 kommentarer
Hej
Har nyligen upptäckt din blogg, många bra recept tack för det! Testade din kyckling igår ” to die for”
Och den blev succé hemma hos mig! Jättegod! Mannen sa ” den får du göra flera gånger”
Så det får det bli. är lite inne på att börja att äta Lchf så jag kikar runt lite i dina recept, vet inte hur jag ska klara av att inte äta potatis bara eftersom det är så gott, men får hitta nån bra ersättning för det.
Ha det bra!
Hälsningar från Ann- marie
Det där receptet måste jag komma ihåg. Verkar jättegott! Kyckling är ju liksom en favorit, men även vardag, så det är kul med variation.
Bengt Frithiofsson hade med stugan i nyhetsmorgon för en tid sedan när han tipsade om boxvin. Om ni åker till Simrishamn kan jag varmt rekommendera ett besök på ”En gaffel kort”. Stans absolut bästa restaurang. Där jobbar personalen som ett team från disk till chef och de är mycket stolta över sina råvaror och sitt jobb. Varför vet jag det? Jo för där jobbar min älskade dotter Elina Boman som kock. Tips tips =)
Kram
Stina
Kul att höra!! Ska ha det i minne! Kram!
Hej Åse!
Jag vill börja med att tacka för din inspirerande och härliga blogg som jag läst läääänge, men sällan kommenterat något.
Läser nu om vinet du provat och kommer att tänka på en artikel jag läst om just Nordic Sea Winery (Oenoforos) i Magasinet Hunger (ett för övrigt mycket intressant magasin om äkta mat) https://www.magasinethunger.se/aktuellt-nummer. Det var i nummer #2 från 2014 som det stod om vineriet i Simrishamn, men tyvärr finns den artikeln inte på nätet. Nu när jag googlade hittade jag en liknande artikel i Svenska Dagbladet. Se länk:
https://www.svd.se/3209468
Som Munskänk och vinprovare tycker jag detta är lite tråkigt och jag får en känsla av att vi konsumenter blir ”lurade”. Här kan man helt glömma terroir osv. Men vinerna är publika och passar tydligen väldigt många eftersom de är anpassade efter kundernas smak.
Men jag håller med om att boxen var jättesöt och din mat ser helt fantastsikt god ut!
Ha en fortsatt bra sommar!
Hälsning från Åsa i Gävle
Mycket intressant!!
Håller med, Hunger är ett grymt magasin! Mats-Eric Nilsson (Den hemlige Kocken) ligger ju bakom.
Må gott!!
Håller helt med dig Åsa! Är själv sommelierutbildad och det finns så många bättre viner att köpa än i box eller som lågpris på flaska och det utan att de måste kosta extrema summor. Det är viner med karaktär från olika druvor och som speglar ursprunget (terroir), för man måste komma ihåg att vin är en organisk produkt, något som passionerade vinbönder odlar. Precis som vilken annan kvalitetsprodukt som helst som kommer från jorden.
Dessa hittar man inte på box eller alltför billig flaska!
Hälsningar Charlotta
Håller också med! Jag dricker hellre ett glas av riktigt bra vin än tre stycen från box MEN det finns de (jag t.ex.) som uppskattar ett glas vin från box också på samma sätt som det finns de som uppskattar enkel mat också. Jag älskar märkeskläder men drar mig inte från att köpa ngt billigt från H&M. Jag älskar mat med fina råvaror, närodlat och lagat med kärlek men jag kan uppskatta en trist sallad från Pressbyrån också 😉
Det ena förtar inte det andra, det behöver inte vara allt eller inget.
Helt rätt resonemang tycker jag, som även kan användas inom inredning som är mitt allra största intresse.
Jag väntar hellre och köper den där saken som jag verkligen vill ha och trånar efter än att köpa en massa massa onödigt osv.
Maten ser väldigt god ut, som alltid här hos dig!
Kram Anette
Tack för ännu ett recept som låter fantastiskt gott, ska provas utan dröjsmål! Jag älskar kyckling, särskilt nu på sommaren, och det här låter som en riktig femetta!
Hej! Alltid lika roligt att läsa dina inlägg – en liten glädjekick i min vardag att inspireras av dig!
Angående boxen ”Stugan” så kan det ju vara kul att veta att den tappas här i Sverige, närmare bestämt i Simrishamn. ”Närodlat” som min man skämtsamt brukar säga! Eftersom vin i box har lite kortare bäst-före-tid så är det ju toppen med de viner som tappas här!
Sommarhälsningar från Yvonne
(som bor strax utanför Simrishamn!)
Just ja det glömde jag lägga till!! Det ska jag göra!
Gulledu, blir glad av dina kommentarer!! KRAM!