Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SÖNDAGSMIDDAG: Sjömansbiff


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1,2 kg fast potatis
6 gula lökar
1600 gram lövbiff
5075 g smör
2 tsk salt
2 krm peppar
2 krm vitpeppar
2 tsk torkad timjan
6 dl vatten
8 dl porter
2 lagerblad
3 msk konc. köttfond
4 msk japansk soya eller lite kinesisk soya
2 msk tomatpuré
Tillbehör:
1 dl hackad persilja
Saltgurk
Smetana
(Bröd)


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa och skär köttet i strimlor.
Skala potatis och lök. Skär potatis i tjocka skivor, ca 0,5 cm. Skär löken i tunna skivor.
Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar. Varva kött, potatis och lök i gryta. Avsluta med ett lager potatis. Strö över timjan.
Blanda ihop vatten, poeter, kryddor, köttfond och soya.
Lägg på locket och sätt in i ugn i ca 1,5 timme tills köttet är mört. Känn efter om potatis och kött är klart efter 1 timme.
Smaka av med ev lite salt och peppar och servera med tillbehören.