Ingredienser
4 dl grädde
1,5 dl havregryn (eller 2 msk pofiber)
1,5 kg kalvfärs
3 ägg
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
3 msk kalvfond
3 msk dijon
1,5 tsk salt
3 krm peppar
Sås:
Silad sky från biffarna
5 dl grädde
1 msk kalvfond
Soja efter smak
ev lite redning
Potatispuré:
1,5 kg mandelpotatis, skalad
4 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
2 lagerblad
1/2 tsk hela svartpepparkorn
50 g smör, kallt, i tärningar
salt
Instruktioner
Blanda havregryn (eller pofiber) med grädde och låt svälla en stund.
Blanda med färs och övriga ingredienser till biffarna.
Forma biffar, använd gärna ett dl mått för jämna biffar.
Lägg i Crockpot i 3 olika lager, pensla alla biffar med soja.
Sätt crockpoten på LÅG i 4 timmar. Använd en sked för att försiktigt lossa biffarna från varandra.
Sila skyn och gör såsen. Smaka av och red eventuellt med valfri redning.
Skala potatisen och koka i saltat vatten, häll av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrull och ånga av på låg värme.
Hetta upp gräddmjölk i en kastrull (var försiktig så det inte kokar över) och sänk värmen så gräddmjölken sjuder, lägg i lagerblad och peppar. Pressa pottaisen och sila i gräddmjölken. Vispa ner det kalla smöret, smaka av med salt och peppar.