Hej hej!
Så var det dags att visa vad söndagsmiddagen i söndags bjöd på!
Ja det blev en liten variant på biffarna jag tidigare lade ut men håll i hatten SÅ goda dessa blev! Kalvfärsbiffar ska ha en massa grädde i smeten tycker jag 😉 Som Wallenbergare!
Dessa blev såååååå saftiga och smälte typ i munnen efter 4 timmar i ”pottan”
Jag fick ut 17 biffar på detta receptet – så receptet passar ju 6-8 portioner, beroende på hur matglad man är hehe
Man behöver så klart ingen crockpot utan man kan steka dessa i stekpanna också men crockpoten gör ju att man får ut en god sky av biffarna (ca 3 dl!) och så blir biffarna saftiga, de sköter sig själv utan att man behöver steka dem innan.
Smeten formades till biffar och lades direkt i crockpoten
Jag penslade sedan biffarna med lite soja, det ger både god smak och fin färg!
Under tiden tillagades så gjorde jag en snabbinlagd pressgurka! HUR gott är inte ättiksgurka eller saltgurka?Den extra lille kocken låg under mitt förkläde och hade koll på lägget 😅❤️
Vi har inte suttit allt för mkt i uterummet och ätit denna vintern! Dels för att det varit så kallt i skåne och vår luftvärmepump blir liiiite slö när det är minusgrader, så fort det är runt nollan så håller uterummet 30 grader utan problem dock. Men det är så himla mysigt att sitta där ute, speciellt på morgon när solen strömmar in eller kväll när utelamporna på staketet börjat lysa vid skymning.
Maten färdig!
Jag gillar att servera biffarna i såsen men man kan så klart välja att servera såsen vid sidan om.
Till efterrätt så blev det en efterrätt som jag är uppvuxen med! Och säkert många med mig 😉 Del Monte Fruktcocktail med vaniljglass! Jag tror vi hade detta varje helg 😅 Alternativt inlagda persikor!
Här kommer receptet! ❤️ RIKTIG mat – hur gott är inte det?
PS! Äter man inte potatis så är ju rotsellerimos otroligt gott!
Kalsfärsbiffar i Crockpot med gräddsås och potatispuré
- Portioner: 6-8
Ingredienser
4 dl grädde
1,5 dl havregryn (eller 2 msk pofiber)
1,5 kg kalvfärs
3 ägg
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
3 msk kalvfond
3 msk dijon
1,5 tsk salt
3 krm peppar
Sås:
Silad sky från biffarna
5 dl grädde
1 msk kalvfond
Soja efter smak
ev lite redning
Potatispuré:
1,5 kg mandelpotatis, skalad
4 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
2 lagerblad
1/2 tsk hela svartpepparkorn
50 g smör, kallt, i tärningar
salt
Instruktioner
Blanda havregryn (eller pofiber) med grädde och låt svälla en stund.
Blanda med färs och övriga ingredienser till biffarna.
Forma biffar, använd gärna ett dl mått för jämna biffar.
Lägg i Crockpot i 3 olika lager, pensla alla biffar med soja.
Sätt crockpoten på LÅG i 4 timmar. Använd en sked för att försiktigt lossa biffarna från varandra.
Sila skyn och gör såsen. Smaka av och red eventuellt med valfri redning.
Skala potatisen och koka i saltat vatten, häll av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrull och ånga av på låg värme.
Hetta upp gräddmjölk i en kastrull (var försiktig så det inte kokar över) och sänk värmen så gräddmjölken sjuder, lägg i lagerblad och peppar. Pressa pottaisen och sila i gräddmjölken. Vispa ner det kalla smöret, smaka av med salt och peppar.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Mums!
Men häregud vilken igenkänning på fruktcocktailen! Det var år och dar sedan vi åt, det och päronhalvor med en After Eight på………..mums ju!
Hej Åse
Undrar vad du har för crockpot och var man kan köpa den? 😊. Mvh Helena
Hej tack för alla dina fina recept. Matplatsen och din blogg är mina kokböcker. Kan inte vara utan de bloggarna. Jag undrar om man inte behöver byta plats med biffarna efter halva tiden? Tack för ännu ett recept med crock pott. Önskar dig en fin dag 🤗
Biffarna låter magiskt goda! Måste göra nåt sånt snart, för nu var det längesen vi hade hederlig husmanskost här hemma.
Ja du, den där fruktcocktailen kommer jag ihåg från barndomen. Fast det är alldeles för få röda bär i burken numera. De är ju de godaste!
Persikohalvorna gjorde mamma ”svampar” av, tillsammans med en banan, skuren i 4 bitar. (Bananen blev svampfot, medan persikohalvan blev hatt, och vispad grädde var mossan som svampen växte i. Och så tuttifrutti-strössel ovanpå) #minnen
Kram 💕