Sommarsallad med senapsfrön och bacon

av Åse

Hej Hej!

Är ni som jag? Den här tiden om året så går grillen och Muurikkan varm!
Enkel mat så här års är min melodi!

Den här salladen är så rackarns god!
Äter ni inte potatis så är tipset att tärna zucchini som i den här falska potatissalladen.

Receptet är från Ica.
Såååå fräsch och god!

Om man använder zucchini istället då tärnar man dem och fräser mjuka i lite smör (och skippar momentet med potatis i ugnen med andra ord)

Här kommer receptet!
Har du testat receptet? Berätta i kommentarsfältet vad du tyckte!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Potatis- eller Zucchinisallad med senapsfrön och bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg färsk potatis eller zucchini
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk torkad rosmarin
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök


Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C.
Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
Om zucchini används istället:
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i 1 msk olja utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.

Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen, dijonsenapen och nästan all persilja. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
Blanda potatisen eller zucchinin med nästan all baconet, senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med resten av baconet och persiljan.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

4 kommentarer

Sophia 11 april, 2025 - 13:28

Jag gör den med zuccini och den blir fantastiskt gd!

Svara
Nettan 11 april, 2025 - 07:53

Detta är så gott , gjorde den flera gånger förra sommaren.
Ska göra den i påsk igen. Mums.
Ha en fin resa och helg.

Svara
Åsa S 5 april, 2025 - 10:32

Lugn och skön start på lördagen här med. Lyckades få ihop drygt 8 timmars sömn. Vet inte när det hände senast!
Solen skiner från klarblå himmel, men ingen direkt värme. Men vad gör väl det, våren är här iaf!
Väntar på att Äldsta dottern ska komma förbi, för däckbyte på bilen.
I em blir det en sväng till svärfar som nyligen flyttat ”hem” igen.
Kram och ha en fin helg! 💕

Svara
Åse 5 april, 2025 - 15:43

Vad skönt med bra sömn på kontot och våriga känslor!
KRAM o njut helgen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.