Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sommarsallad med jordgubbar och sötpotatis


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • ca 200 gr. blandade bladgrönsaker
  • ca 2 msk olja, 2 msk vit balsamvinäger
  • salt, svartpeppar
  • 2 sötpotatisar
  • 2 avokados
  • < 1 liter jordgubbar
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl rostade hasselnötter

Instruktioner

  1. Skala och skiva sötpotatisen.
  2. Lägg den i en påse med valfri olja, salt och peppar. Grilla den sedan på medeltemperatur, ca 8 minuter på varje sida.
  3. Lägg bladgrönsakerna i en skål och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar
  4. Halvera jordgubbarna, gröp ur och tärna avokadon.
  5. Tärna sötpotatisen när den är klar.
  6. Blanda alla ingrediener utom fetaosten och nötterna i en skål, avsluta med att vända ner feta och nötter lite försiktigt.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 15

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4