Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SOMMARKANNA & Bruschetta med feta & rostade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Sommarkannan
5 dl vit rom
12 dl Limejuice efter smak
mynta, jordgubbar. vattenmelon
is
1,5 liter Fanta Exotix Zero

8 st Zeta Bruschetta med smak av vitlök & persilja *
100 g feta
100 g rysk eller grekisk yoghurt
Små tomater i olika färger
1/2 dl olivolja
2 krossade hela vitlöksklyftor (med skal på, bara tryck till med sidan av en kniv)
salt, peppar
färsk oregano eller basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Halvera tomaterna och lägg i ugnsform med de krossade vitlöksklyftorna, drissla rikligt med olivolja över, salta & peppra.
Rosta i ugnen tills de fått lite färg. Ca 30 minuter
Blanda ihop fetaost och yoghurt med en gaffel. Krydda eventuellt med lite salt och gärna peppar.
Fördela på bruschettan och toppa med tomat, basilika.
Fyll två kannor med ingredienserna till Sommarkannan, spara inte på limejuice men börja med mindre mängd.

Notering