SOMMARKANNA och Bruschetta med feta & rostade tomater

av Åse

Hej hej!

Jaha hörrni, sista dagen på juli! Känns som det var förra veckan jag skrev samma om Juni! 😁🫣
Åh vad jag hoppas på att vi får en finfin augusti!

Vi hade en såååå skön dag igår, jag satt iofs på kontoret i några timmar (skriver på nya boken) men vi pysslade ute och grillade lite 🌭 till middag + åt rester från dagarna med gäster.

Både i torsdags och i fredags bjöd jag på den här sockerfria goda Sommarkannan!
Egentligen kan man pula ner lite av det man gillar i en sådan här kanna!

Jag hade vit rom. limejuice, fanta exotic zero, jordgubbar, vattenmelon och mynta!
MUMS!

Glasen kommer från Riedel och de hittar ni HÄR
Perfekta till GT och till goda cocktails!

Här kommer receptet på både Sommarkannan och de goda Bruschettan.
Om man inte äter brödet så kan man servera de på fröknäcke!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SOMMARKANNA & Bruschetta med feta & rostade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Sommarkannan
5 dl vit rom
12 dl Limejuice efter smak
mynta, jordgubbar. vattenmelon
is
1,5 liter Fanta Exotix Zero

8 st Zeta Bruschetta med smak av vitlök & persilja *
100 g feta
100 g rysk eller grekisk yoghurt
Små tomater i olika färger
1/2 dl olivolja
2 krossade hela vitlöksklyftor (med skal på, bara tryck till med sidan av en kniv)
salt, peppar
färsk oregano eller basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Halvera tomaterna och lägg i ugnsform med de krossade vitlöksklyftorna, drissla rikligt med olivolja över, salta & peppra.
Rosta i ugnen tills de fått lite färg. Ca 30 minuter
Blanda ihop fetaost och yoghurt med en gaffel. Krydda eventuellt med lite salt och gärna peppar.
Fördela på bruschettan och toppa med tomat, basilika.
Fyll två kannor med ingredienserna till Sommarkannan, spara inte på limejuice men börja med mindre mängd.

Notering

7 kommentarer

Kicki Fröjdlund 9 juni, 2023 - 19:01

Alltså Åse! Nu har du överträffat dig själv igen! Älskar dina recept och denna bruschetta var såå god! Det kommer bli en återkommande favorit! Kram!

Svara
Mvh Mia 31 juli, 2022 - 21:09

Ser jättegott ut! Tror du menar ”krossade vitlöksklyftorna” i receptet..det står ”oliverna” nu.

Svara
Åse 31 juli, 2022 - 21:23

Det är ändrat sedan några timmar tillbaka, uppdatera din webbläsare så ska ändringen ha slagt igenom.

Svara
ÅsaS 31 juli, 2022 - 17:43

DÄR kom receptet på Bruschettan som jag suktat efter sedan du först la upp bild på dem! Det ska jag gotta på på onsdag, bestämmer jag redan nu!
Sommarkannan låter ju ljuvligt god den med, men den spar jag till nästa helg (eller om jag gör en variant för 1-2 glas bara och slurpar i mig).
Njut söndagkvällen! Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.