Ingredienser
1,5 dl rostade solroskärnor
1/2 dl sesamfrön (kan ersättas med sesammjöl ca 2 msk)
4 ägg
1,5 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
2 msk chiafrön, hela
1 msk pofiber (kan säkert uteslutas)
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna och osten i äggen och låt svälla ca 10 minuter.
Häll i liten bakpappersklädd form (<1 liter) och toppa med solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och skär upp sedan.