Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g  laxfilé
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk  honung eller fibersirap
1/2 dl ljus japansk soja
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
lite salt

Mangosalsa:
250 g fryst mango
2 st avokado, i tärningar
1/2  rödlök, i skivor
1/2 gurka, i tärningar
1 röd (spets) paprika, i bitar
1  lime, saften
1 msk  olivolja
salt och peppar

Sweetchili- och limesås:
3 dl rysk yoghurt
3 msk sweet chili
1/2 pressad lime + skalet av 2 lime
smaka av med salt och peppar

Tillbehör:
Krossade Cashewnötter
Koriander
Hjärt/Gemsallad
Tacobåtar
Sojabönor 


Instruktioner

Skär laxen i bitar om 2-3 cm, blanda ihop med marinaden och ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
Stek laxen i stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta.
Servera direkt.