Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej alla ni!

Och HAPPY LILLÖRDA’!
Gårdagens regn är nu utbytt mot SOL och det blir runt 17 grader, det får man ju vara nöjd med!
Vid 13 kom kusse Aika på myslunch (tradition någon gång i månaden numer!) och jag står just nu och gör Kycklingcurysallad med cashew, bacon och feta som hon beställde =)

Men, nu ska ni få ett riktigt gott recept och till det tips om inte mindre än Miss Li’s nya vita ekologiska vin:
 Herz Aus Porzellan von Miss Li – men mer om det längre ner!

Över till receptet!
Ni vet ju vid detta laget att jag älskar allt med orientaliska smaker 😉
Nu blev det ännu ett som gick hem hos hela familjen.

Den här sockerfria sweet chilisåsen finns å vår asiatiska hylla på ICA Maxi!
En annan sweet chili vi annars köper är Santa Marias Sweet Chili Less Sugar. Kan jag dra ner på tillsatt socker så gör jag det.

Jag köpte även block med laxbitar i frysdisken som är billigare än portionsbitar laxfilé!
Laxen marineras i marinaden under tiden som det andra förbereds. In i kylen med skålen med lax och marinad!

Den här sweet chili- och limesås är så god! Rör ihop den och förvara i kylskåpet så smakerna får sätta sig, den är god till det mesta så kom ihåg den om ni tex ska äta tacos eller annat gott =)

Mangosalsa och annat gott är ett så gott tillbehör! Sötma möter syra och den är full med godsaker som avokado, paprika, rödlök och gröna sojabönor.

Den här rätten går snabbt att göra, speciellt om allt är förberett sedan innan.
Laxen steks snabbt i het stekpanna och sedan serveras det direkt.

Voila! Klart!
Här kan man välja att servera det i tex tacobåtar eller i bara gem/hjärtsallad!
Ert val!
Går såklart även bra att servera på en salladsbädd av romansallad.

Det här hoppas jag att ni provar SNART!

Receptet hittar ni längst ner.

Nu ska vi prata Miss Li’s vita ekologiska och veganska vin Herz aus Porzellan von Miss Li.
Det är ett friskt, torrt och fruktigt vin från producenten och familjeföretaget Pflüger Estate mitt i den berömda vinregionen Pfalz i Tyskland.

Herz aus Porzellan passar i alla sammanhang, med eller utan mat till.
Vinet är en blandning av druvorna riesling, sauvignon blanc och chardonnay. Det har en inbjudande doft av sötmogen frukt med galiamelon, kiwi och grapefrukt samt hint av vit blommighet. Det är ett vin med mycket smak.
Frisk och torr med zestiga citrustoner och tropiska inslag inramat av en pärlande mineralitet.

Jag tyckte väldigt mycket om det är vita vinet!
Favoritdruvor och ett vin som smakar mycket! Friskt och fruktigt och det passade ypperligt till det här receptet.
Att flaskan är väldigt snygg är ju inte ett minus =)
Det här kommer jag beställa igen, absolut!

– Jag kommer förmodligen skriva låtar, sy scenkläder och måla tavlor med ett glas Herz aus Porzellan i min hand framöver. Jag hoppas också att vinet dricks när vänner samlas eller när något stort eller litet firas. Precis så kommer jag att njuta av det, säger Miss Li.

 

Vinet är en nyhet och kan endast beställas till din lokala systembolagsbutik HÄR.
Art.nr 51008 | Pris 119 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 12%

Här kommer receptet till er.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g  laxfilé
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk  honung eller fibersirap
1/2 dl ljus japansk soja
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
lite salt

Mangosalsa:
250 g fryst mango
2 st avokado, i tärningar
1/2  rödlök, i skivor
1/2 gurka, i tärningar
1 röd (spets) paprika, i bitar
1  lime, saften
1 msk  olivolja
salt och peppar

Sweetchili- och limesås:
3 dl rysk yoghurt
3 msk sweet chili
1/2 pressad lime + skalet av 2 lime
smaka av med salt och peppar

Tillbehör:
Krossade Cashewnötter
Koriander
Hjärt/Gemsallad
Tacobåtar
Sojabönor 


Instruktioner

Skär laxen i bitar om 2-3 cm, blanda ihop med marinaden och ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
Stek laxen i stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta.
Servera direkt.

8 kommentarer

Malin 27 maj, 2023 - 08:06

Så gott det ser ut, detta laxrecept ska jag prova!!! Hur är det bakar du med surdeg? Hittade ett recept med surdegsfrallor. Önskar dig en trevlig helg! Kram

Svara
Jenjo 25 maj, 2023 - 18:47

Wow! Detta ser magiskt ut! 🥰 Ska lätt prova! Även vinet. Som du säger, bara flaskan är ju värd ett inköp. 😉
Ha det bra och en fin helg! ❤️🥂 Kramar!

Svara
Popprinsessan 25 maj, 2023 - 10:29

Men sluta vad gott allt låter!!! Det enda jag kan tänka på nu är när jag ska kunna laga detta?!?!?

Svara
Åse 25 maj, 2023 - 10:50

Hahah!! Ja du måste!! <3

Svara
Ulrika Hultberg 24 maj, 2023 - 20:42

Måste testa detta. Det verkar jättegott. Lax tycker jag om

Svara
ÅsaS 24 maj, 2023 - 18:50

Lax, mango, sött, salt – vilken härlig kombo! Kommer definitivt att laga detta i sommar – nu när jag äntligen har en fullt fungerande spis igen (ska testköra den ikväll och se om allt funkar som det ska).
Vinet lät spännande det med. Får kanske bli en beställning längre fram. Har precis varit in på Bolaget och köpt på mig några, för mig, nya viner som jag tänkte smaka mig igenom.
Vill lära mig mer om vin, i synnerhet i kombination med mat.
Ha en fortsatt fin vecka och hoppas solen och värmen hittar tillbaka till er!
Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.