Sojamarinerad lax med mangosalsa

av Åse

Hej och Happy lördag!

Nu ska ni få ett recepttips! !
Ni vet ju vid detta laget att jag älskar allt med orientaliska smaker 😉
Umami deluxe!

Den här sockerfria sweet chilisåsen finns å vår asiatiska hylla på ICA Maxi.
En annan sweet chili vi annars köper är Santa Marias Sweet Chili Less Sugar. Kan jag dra ner på tillsatt socker så gör jag det.


Laxen marineras i marinaden under tiden som det andra förbereds. In i kylen med skålen med lax och marinad!

Den här sweet chili- och limesåsen är så 😋 Rör ihop den och förvara i kylskåpet så smakerna får sätta sig, den är god till det mesta så kom ihåg den om ni tex ska äta tacos eller annat gott =)

Mangosalsa och annat gott är ett så gott tillbehör! Sötma möter syra och den är full med godsaker som avokado, paprika, rödlök och gröna sojabönor.

Den här rätten går snabbt att göra, speciellt om allt är förberett sedan innan.
Laxen steks snabbt i het stekpanna och sedan serveras det direkt.

Voila! Klart!
Här kan man välja att servera det i tex tacobåtar eller i bara gem/hjärtsallad.
Går såklart även bra att servera på en salladsbädd av romansallad.

Det här hoppas jag att ni provar SNART!

Här kommer receptet till er.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g  laxfilé
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk  honung eller fibersirap
1/2 dl ljus japansk soja
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
lite salt

Mangosalsa:
250 g fryst mango
2 st avokado, i tärningar
1/2  rödlök, i skivor
1/2 gurka, i tärningar
1 röd (spets) paprika, i bitar
1  lime, saften
1 msk  olivolja
salt och peppar

Sweetchili- och limesås:
3 dl rysk yoghurt
3 msk sweet chili
1/2 pressad lime + skalet av 2 lime
smaka av med salt och peppar

Tillbehör:
Krossade Cashewnötter
Koriander
Hjärt/Gemsallad
Tacobåtar
Sojabönor 


Instruktioner

Skär laxen i bitar om 2-3 cm, blanda ihop med marinaden och ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
Stek laxen i stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta.
Servera direkt.

3 kommentarer

Britt-Marie Ronnefjord 17 januari, 2024 - 18:37

Bästa bästa bästa laxrecept ever!
Älskar!






Svara
Åse 19 januari, 2024 - 12:15

Tack snälla för din fina feedback!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.