14,6K
Till min dessert behövs också Mandelcrunch, som substitut för kex.
Det är helt enkelt bara smör, mandelmjöl och Ica sötströ.
Smeten kavlas ut tunt på bakplåtspapper. (Lägg plastfolie över och kavla)
Det kan bli lite väl rostade kanter, de sorterar jag bort och behåller bara det krispiga!
Triflen byggs sedan i små glas. Denna desserten är mäktig och lite räcker!
Smaklig spis! Skriv ut
Här kommer ett recept på en grymt god dessert som inte innehåller socker eller gluten, dock sötningsmedel. Vill man använda vanligt vitt socker så gör man det.
Jag vill helst söta med helt naturliga sötningar som frukt eller honung men ibland krävs en ströersättare till socker och då rekommenderar jag Icas Sötströ eller Nick’s Use like sugar Nick’s Use like sugar.
Lemon Curd är ju så rackarns gott! Mitt sockerfria recept hittar ni HÄR.
Till min dessert behövs också Mandelcrunch, som substitut för kex.
Det är helt enkelt bara smör, mandelmjöl och Ica sötströ.
Smeten kavlas ut tunt på bakplåtspapper. (Lägg plastfolie över och kavla)
Det kan bli lite väl rostade kanter, de sorterar jag bort och behåller bara det krispiga!
Triflen byggs sedan i små glas. Denna desserten är mäktig och lite räcker!
Smaklig spis! Skriv ut
Sockerfri Trifle med lemon curd och vaniljcrème
Ingredienser
- 1 sats Lemon Curd
Mandelcrunch
- 1,5 dl mandelmjöl
- 50 g smör
- 1 msk Nick’s Use like Sugar
Vaniljcreme
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl grekisk yoghurt
- 2,5 dl grädde
- 1 msk Nick’s Use like Sugar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Förbered lemon curden och ställ den kallt.
- Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de.
- Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
- Låt svalna och för ihop med sidan av en kniv.
- Vispa grädden, inte för hårt utan fluffig. Gröp ut vaniljstångens frön och blanda med den grekiska yoghurten. Blanda sedan med grädden och sötningen.
- Varva mandelcrunch, lemon curd och vaniljcreme och toppa gärna med lite rivet citronskal.
Notering
- Per portion: 651 kcal, 11.6 g protein, 8.4 g kolh, 63.5 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
20 kommentarer
hej! Kollade upp Icas sötströ men det innehåller ju väldigt mkt kolhydrater…?
Det är sockeralkoholer, de kolhydraterna kan inte kroppen spjälka eller ta upp, sockeralkoholer fungerar som fibrer för tarmen. Den räknas som en kolhydrat men uppför sig inte som en utan utsöndras oanvänt i urinen.
Ok, tack så mkt för svar! Och tack för bra recept! Relativt ny till lågkolhydratskost, tänkte prova ditt recept på pizza och äppelkaka i helgen! Har du några tips på vaniljkräm, nu börjar sötsuget komma…4veckor och 4kg lättare😁👍
Mvh Marie
Heja dej!
Här har du recept på vaniljkräm: https://www.56kilo.se/jordgubbstarta-graddtarta-lchf-low-carb-glutenfri/
Då är det min tur att prova. Trevlig helg.
Hoppas det smakar! =) Kram1
Hej Åse!
Fann detta goda recept som jag testat för längesen, verkligen gott! Min fråga är om du kan uppskatta hållbarheten på denna mandelcrunch eftersom jag har kvar sedan sist? Det är väl smöret som kan förändras eller vad tror du? Jag har haft crunchen i en tät burk men i rumstemperatur!
Min lemoncurd blev rätt rinnig, vad kan jag ha gjort för fel? Vispade ändå jätte länge i grytan.. Men god va den.. Kan jag tjocka till den i efterhand?
Hej Åse!!
Detta testade jag i helgen och Min man sa det var absolut det godaste han ätit!!!
Den är super god och jag toppade med lire jordgubbar
Hej Åse.
Jag är 29 år gammal, normalviktig men totalt SLAV under sockret. Jag har försökt lite med LCHF då och då men har alltid gett upp efter ett tag. Nu känner jag att jag vill ta mig i kragen och verkligen försöka helhjärtat. Har dessutom 3-4 kilos trivselvikt som jag vill gå ner inför sommaren.
NU till min fråga.
Jag tänkte denna gången köpa en LCHF bok som motivation och jag undrar då vilken av dina du rekommenderar? Har ingen sen tidigare.
Önskar dig en fin dag.
Kram Marie
Hej Marie! Vad härligt att höra!
Ät & Njut har bra information och läckra recept och är lite mer en livsstilsbok med träning etc men Viktminskning med Lchf har många bra familjerecept och är väldigt uppskattad på grund av det! Må gott och lycka till!
Så gott!! Ska absolut testas!! Jag är inte så glad i sötströ utan brukar använda björksocker. Vad anser du om det?
Tycker inte björksocker ger en perfekt sötma så jag brukar blanda, men det är ju min smak 🙂
Vad fräscht och gott det ser ut! Dock så har jag svårt för citron, men jag tänker denna med exempelvis äppelmos… Mmm….
Åse,
Får jag fråga vad du anser om kokossocker? Ordet ”kokos” har ju en sådan positiv klang i lc-kretsar, och jag läste på Kung Markattas hemsida att kokossocker har lågt GI (35). Ändå innehåller det nästan bara kolhydrater (94 g per 100 g) och närmare 400 kcal per 100 g. Visserligen sägs det innehålla en del naturliga näringsämnen då det inte är raffinerat, men jag undrar om det verkligen är bättre än vanligt vitt socker…?
Kokossocker är väldigt rikt på fruktos och därmed inte speciellt hälsosamt men som ersättning för VITT raffinerat socker så vågar jag påstå att det är liiiiiiite bättre, men njae…
Tack, som jag misstänkte då:-)
Ibland låter det bättre än det är…!
O my goooood så gott det ser ut 🙂
Detta ska absolut testas!
Ha en trevlig helg!
Kram / Malin