11,6K
När jag var liten och sugaraddict så gjorde jag chokladsås till glass var och varannan eftermiddag efter skolan. Då var det bara oboy som jag blandade med mjölk till önskad konsistens, sedan började jag koka chokladsås enligt franska receptet ( 1 dl kakao, 1 dl socker, 1 dl vatten)
Detta receptet är sockerfritt och blir så där härligt seg och stelnar något på glassen som kola. MUMS!
Chokladsåsen ska koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.
Här kommer receptet! (Inspiration från Ica)
Glassrecept hittar ni HÄR
Sockerfri seg chokladsås
- Portioner: 6-8
Ingredienser
2 msk smör
3 msk kakao
2 msk fibersirap gold
1 dl sockerfritt socker (tex Ica sötströ)
1 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
1 nypa salt
Instruktioner
Smält smöret i en liten kastrull. Vispa i kakaon. Tillsätt fibersirap, sötströ och sedan grädde.
Låt koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.
10 kommentarer
Mega !
Äääälskar denna sås! Jag och min man gör den alltid när vi lyxar till med glass😍
Men så mycket SÖTNING!?! Det är förvånande att ett lchf-recept innehåller så mycket Sötning!? Den som har en hemsida med bara LCHF, borde inte puffa för Sötning eller sirap alls tycker jag. Vitsen är väl att vi ska äta sockerfritt!? Jag får sockersug om jag äter något sött.
Hur du äter får ju du avgöra själv? Vilka är ”VI” när du menar vad du skriver? Finns väl inget ”VI” när det gäller kost, man väljer själv vad man mår bra av.
Du har en väldigt tråkig ton när du skriver med versaler och många utropstecken, lite vänlighet kommer man långt med 😉
Uteslut du sötning om du vill det. Receptet är dessutom 4 år gammalt och jag personligen äter sällan sötningsmedel längre, men det finns de som både VILL och KAN göra det.
Om du äter något sött och får sockersug av det så välj bort! Jag får inte sockersug och många med mig.
PS! Har du kikat på mina recept? Detta är ingen LCHF receptsajt. Jag har många recept som inte är LCHF.
Hej ska denna serveras varm? Går det förvara den i nån vecka eller så? Eller stelnar den ?
Denns sås är så otroooligt god!! Vi har den till nästan allt här hemma! Våfflor, glass, sockerkaka, cheesecake !
Prova om du inte gjort det än!
Passade jättebra till dina pannkakor tillsammans med grädde och några bananbitar, det blev vårt fredagsmys! Mumsigt!!!
Åh vilket tips!! 🙏🏻