Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sockerfri Lemon Curd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 3 ekologiska citroner (drygt 1 dl färskpressad citronjuice) + det rivna skalet
  • 0,5-1 dl sötning (jag tog Nick’s Use like Sugar)
  • 2 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 50 g smör

Instruktioner

  1. Riv skalet från citronerna och pressa ut saften i en kastrull.
  2. Blanda med sötningen och värm tills sötningen smält. Rör ner smöret. Sila av.
  3. Vispa ihop äggen och vispa ner i citronjuicen under kraftig vispning (handvisp går bra)
  4. Låt absolut inte ägg och citronsmeten koka upp, det ska bara sjuda. Rör tills önskad konsistens uppkommit. Häll upp i burk, låt svalna och förvara i kylskåp, ca 1 månad.
  • Förberedelsetid: 2
  • Tillagningstid: 5