Ingredienser
- 400 g mörk choklad 70-90 %
- 2 dl vispgrädde
- 350 g osötat jordnötssmör
- 2 dl salta jordnötter
- (ev. sötning motsvarande 0,5 dl socker)
- 1 tsk vaniljextrakt
- 50 gram kokosfett utan smak (smör fungerar också)
Instruktioner
- Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad. Rör försiktigt tills det är slätt. Häll ner i smord form (Jag använder löstagbar form). Ställ in i frysen tills det stelnat.
- Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop. Häll ovanför den stelnade chokladganachen och ställ in i frysen igen. Upprepa proceduren med 200 gr. choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat. Ställ in i frysen igen.
Notering
- Förvaras kallt.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 10