Snickersrutor

av Åse

Detta är ett litet uppdaterat recept från mitt Snickersrecept, supersmarrigt! Jag gillar ganache (choklad blandat med grädde) för jag tycker det lyfter smaken och förbättrar konsistensen, men det går givetvis att enbart använda choklad.
Förvaras i frysen för i rumstemperatur kan det bli lite för kladdigt!
IMG_8456


IMG_8458
IMG_8459

IMG_8505
Var lite noggrannare med att breda ut chokladen så blir era snickersrutor lite jämnare än mina 😉
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snickersrutor


Ingredienser

  • 400 g mörk choklad 70-90 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g osötat jordnötssmör
  • 2 dl salta jordnötter
  • (ev. sötning motsvarande 0,5 dl socker)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 gram kokosfett utan smak (smör fungerar också)

Instruktioner

  1. Värm 1 dl grädde i kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och rör ner 200 gram finhackad mörk choklad. Rör försiktigt tills det är slätt. Häll ner i smord form (Jag använder löstagbar form). Ställ in i frysen tills det stelnat.
  2. Rör ner jordnötssmör, grovhackade jordnötter, vaniljextrakt, eventuell sötning och smör i kastrull och rör tills allt smält och gått ihop. Häll ovanför den stelnade chokladganachen och ställ in i frysen igen. Upprepa proceduren med 200 gr. choklad + 1 dl grädde och häll sedan över jordnötslagret när det stelnat. Ställ in i frysen igen.

Notering

  • Förvaras kallt.
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 10

23 kommentarer

Putte 7 september, 2016 - 08:13

Hej. Ser att det är ett gammalt inlägg men hittade detta recept och tänkte göra detta till en vän som älskar snickers men vill välja lite bättre alternativ. Ungefär hur stor är din form i diameter?
Tack för många inspirerande recept ?

Åse 7 september, 2016 - 08:15

Hej! Den är runt 20 cm 🙂 Lycka till!

Erica 19 december, 2014 - 16:58

Som mycket annat lchf- godis är det svårt att få rätt konsistens. Mina blev stenhårda i frysen och sen mjuka, mjuka när de tinar lite. Svårt att skära men har nu fått över dem i småformar och sen får man äta dem direkt från frysen. Inga vackra skapelser men goda!

Åse 20 december, 2014 - 13:44

Hej! Ganache blir inte hård, vill du inte ha den mjuk så skippa grädden i chokladen nästa gång =)

Kia 28 mars, 2014 - 09:46

Så bra det blev, tack och trevlig solig helg!!!

Mirjam 24 mars, 2014 - 21:57

Hej, gjorde dessa idag! Supergoda blev de, så tack för ett toppenrecept!! Fast hade inga jordnötter hemma så bytte ut dem mot 2 dl finhackad mandel och hasselnötter som jag rostade i lite kokosolja och mycket salt. Hursomhelst, stort tack för din inspirerande blogg! Din blogg väldigt bra på att inspirera till god, hälsosam matlagning! Är ny läsare men med tanke på hur mycket nytta jag haft av din blogg hittills så lovar jag att kommentera en del framöver!
Kram

Marie E 24 mars, 2014 - 10:25

Hejsan. Måste fråga.. Ska varje lager stelna helt innan man lägger nästa el går det bra ändå? Så att lagren inte blandar sig.. 🙂

Åse 24 mars, 2014 - 11:04

Yes! De ska stelna =)

Anna 23 mars, 2014 - 19:18

Tack, Alexandra, toppentips!

Alexandra 23 mars, 2014 - 18:44

Tips till Anna, angående charkuterier.
Jag har själv haft detta i mitt bakhuvud när jag har köpt skinka, o känner mig inte alls imponerad när jag läser innehållsförteckningar med massa e-medel, socker och annat som inte bör finnas där. Så sist jag var på affären o handlade så gick jag faktist fram till charkdisken o frågade om det fanns något bra pålägg utan tillsatser, och det hade dom!! 🙂 en lokalproducerad skinka med endast salt som tillsats, och oj så god den var! Så fråga i din charkdisk vad som finns att tillgå! 🙂

Åse 23 mars, 2014 - 18:45

Bra tips!!!

Lyx-LCHF 25 mars, 2014 - 14:41

Lufttorkade italienska skinkor (prosciutto) är att föredra. Bara skinka och salt. Spanska skinkor (serrano) innehåller socker.
Många tycker att lufttorkade skinkor är dyra, men om man plockar bort allt som de ”vanliga” skinkorna innehåller (t ex socker, vatten, antioxidationsmedel: E325 natriumlaktat, E331 natriumcitrater, E301 natriumaskorbat; smakförstärkare: E621 mononatriumglutamat; konserveringsmedel: E250 natriumnitrit; stabiliseringsmedel : E450 natrium- kalium- och kalciumdifosfater, E451 natrium- och kaliumtrifosfater.)…pust…ja, då blir kilopriset ungefär samma…

Jenny 23 mars, 2014 - 18:05

Åh detta såg ju mumma ut 🙂
Skall testa detta i veckan. Mums mums.

Anna 23 mars, 2014 - 18:03

Tack för ännu ett supersmarrigt recept, ska prövas omgående!
Jag har en fråga utan koppling till rubriken, men jag hoppas det går bra ändå: du har tidigare skrivit (och jag håller med om) att charkuteriprodukter inte är den bästa lågkolhydratkosten då de innehåller dextros, nitrit och e-nr. Men finns det något märke/någon produkt du tycker är bättre än andra? Jag älskar skink-, ost- och svampomelett och har svårt att tänka mig något vettigt frukostalternativ…men vill inte heller få i mig i en massa tillsatser utan att ens veta om det…

Åse 23 mars, 2014 - 18:11

Hej Anna! Det ÄR svårt att hitta skinka utan tillsatser. Jag väljer att blunda för detta då jag äter det relativt sällan. Jag har personligen inte sett någon i butik men det kanske är någon som kan tipsa här i kommentarsfältet!

Erikas LCHF till vardag och fest 23 mars, 2014 - 17:45

Mums! Jag tycker att det är lite charmigt med ojämna bitar… då syns det att det är hemmagjort. 🙂

Niklas, LowCarbStudent 23 mars, 2014 - 16:42

Inte testat, men antar att man bara ska ta 200 gram av chokladen först och inte 400? 🙂

Åse 23 mars, 2014 - 16:52

ppdaterat receptet med korrekt info =)

Jennifer 23 mars, 2014 - 16:17

Ursäkta jag måste fråga.. Är det 200g choklad du menar för varje omgång med 1 dl grädde?
TACK för alla goda recept du har lämnat ut både här och dina underbara böcker

Åse 23 mars, 2014 - 16:52

ppdaterat receptet med korrekt info =) Kul att du gillar!

Barbro 23 mars, 2014 - 16:14

Hur visste du att jag var sugen på snickerskaka.
Är det någon särskild jordnötssmör som du använder vilken i så fall?
Ha en fortsatt bra dag!
Kram

Åse 23 mars, 2014 - 16:54

Följ länken i inlägget (jordnötssmör är länkat) så hittar du =)

Kommentarer är stängda