Ingredienser
2,5 dl Kakmjöl (Kungsörnen)
2,25 dl grekisk yoghurt (fetthalten är oviktig)
1/2 tsk bakpulver (det höjer brödet lite extra)
1/2 tsk salt
sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
(Skippa så klart om du gör dem i Airfryer)
Blanda ihop ingredienserna i en köksmaskin. Blanda ihop allt under 3-4 minuter. Den ska vara lite kletig men ändå vara en deg som gått ihop och det ska gå att göra bullar av utan att det kladdar för mycket.
Ta lite mjöl i händerna och rulla bollar. Använd tummen till att göra ett hål och tänj ut lite. Hålet ska vara ca 3-4 cm i diameter.
För tillagning i ugn:
Lägg på bakplåtspapper och pensla med ägg, strö lite sesamfrön över och gärna lite havssalt.
Grädda i ca 25 minuter och höj sedan till 250 gr och låt brödet gå lite till för att få färg. Låt svalna ordentligt (ca 15 min) innan bagelsarna delas.
För tillagning i Airfryer:
Lägg 2 bagels i bakinsats eller direkt i insatsens korg. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Kör på 160 gr i 15-18 minuter. Stick gärna in en termometer, innertemperaturen ska vara 96-97 grader i ett ljust bröd.
Upprepa för resterande bagels.