Snabblagad pizzadeg med två ingredienser

av Åse

God morgon

Jag måste tipsa er om det här receptet! Inget lågkolhydratrecept men om ni liksom jag har utrymme / fixar mjöl och socker emellanåt så är detta ett snabbt och enkelt pizzabottenrecept. Hemmalagat är ju alltid bäst =)
Detta receptet hittade jag på amerikanska sajter och det är såååååååå bra!

Att göra en snabb och enkel pizzadeg med bara två ingredienser är både smidigt och tidsbesparande. För att komma igång behöver du självjäsande vetemjöl och grekisk yoghurt eller kvarg. Om du inte har självjäsande vetemjöl hemma, kan du enkelt göra ditt eget genom att blanda 220 gram vetemjöl special med 1,5 tesked bakpulver och 0,5 tesked salt.

 

Vi åt detta i fredags tillsammans med en god Ripasso så ni får ett tillhörande vintips 🙂
På vår pizza hade vi tomatsås, lagrad riven ost, tryffelsalami, svarta oliver, champinjoner och ruccola – Fräscht och så GOTT!

Även då det innehåller vetemjöl så blir det inte alls samma matkoma etc som med pizzeriapizza.

Här har jag gjort en Bianco på creme fraiche och färskost, riven mozzarella, tunt skivade champinjoner, rökt skinka och riven parmesan. Efter gräddning Riven torkad tryffel.

För mer inspiration och variationer på pizzarecept, besök gärna min pizza-kategori på bloggen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabblagad pizzadeg med 2 ingredienser


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 stor rund pizza

Ingredienser

220 g vetemjöl special eller Tipo 00
250 g grekisk yoghurt
1/2 tsk salt
1,5-2 tsk bakpulver
vitlökspulver


Instruktioner

Börja med att förvärma en plåt i ugnen vid 300 grader i cirka 30 minuter. Sänk sedan värmen till 190 grader strax innan du sätter in pizzan. Under tiden kan du blanda vetemjölet med yoghurten i en matberedare och krydda efter smak. Bearbeta degen i ungefär fem minuter tills den är väl blandad. Därefter tar du upp degen på ett mjölat bord och formar en rund pizzabotten, helst genom att använda händerna för att platta ut degen.
När degen är formad, lägg på dina önskade ingredienser och placera pizzan på den heta plåten. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills pizzan är gyllenbrun och osten bubblar.

Notering

  • Kalorier: 896 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 179 g
  • Fett: 2,7 g

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

4 kommentarer

Therese 22 februari, 2020 - 22:19

Blir det bra även om man inte förvärmer plåten? 😊

Svara
Åse 22 februari, 2020 - 22:20

Jadå men alla pizzor blir alltid bäst om de gräddas på förvarma plåtar.

Svara
Rebecka 8 juni, 2020 - 13:15

Jag hittade detta recept på en amerikansk sida. Där gjorde dom bagels! 😍 Tänkte testa det. Men såg även detta och säger bara wow! Kommer att testa! Men jag undrar… Om man skulle vilja ha det lite grövre? Har du några tips? Kan man blanda i frön i degen? Kan man blanda i tex ost eller fler kryddor i degen? Många frågor 😂 men såååå tacksam för svar ❤️

Svara
Åse 8 juni, 2020 - 14:40

Hej!
Du kan absolut blanda ner fröer i degen! Och säkert lite ost också, kruskakli gör ju också degen lite grövre och saftig, kanske att du måste öka mängden yoghurt nååååågot.
Kram kram och berätta hur det blir! Vi gör denna degen ofta, senast igår! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.