Allt som går snabbt men där man samtidigt inte kompromissar på smak och kvalitet är min melodi!
I går så åt vi det här, min favoritlax dvs med ett täcke av grekisk yoghurt, fetaost och timjan men tillagade i Airfryern.
Kruxet var att min lax var fryst! Min lax kommer från Ishavet så jag lade portionsbitarna i en rimlag som tinade fisken på 30 min!
Himalayasalt beställer jag HÄR
Rimlagen gör fisken saftigare och mer fast och ger god jämn sälta!
1/2 dl salt till 1 liter vatten.
Vispa tills saltet lösts upp. När saltet är upplöst, lägg i fisken och låt ligga i lagen minst 30-60 minuter
Laxen tinad och kryddad med lite svartpeppar.
Till 4 portionsbitar lax ca mängder:
1 dl grekisk / turkisk yoghurt
100 g fetaost
Peppar, torkad timjan
Röran vispas ihop snabbt och smaksätts med peppar och timjan. Salt skippar jag då både fisken och fetan är salt.
Bred på röran på laxen och sätt Airfryern på 180 gr och 12-14 minuter beroende på hur ni vill ha laxen.
Jag föredrar 12 minuter och sedan får laxen stå kvar inne en liten stund efter Airfryern slutat gå.
Sådärja! Klar! Åh det här blir SÅ gott.
Vi åt det med en färsk vitkålssallad med olivolja, äppelcidervinäger och salladskrydda.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Låter gott med färsk vitkålssallad. Nu är vitkålen som bäst, grön o krispig. Jag gjorde din Lchf kålpudding idag. Mums 😋
I know!!! BÄSTA nu!!
Går det göra även på färsk lax?
Din sallad påminner om en jag med morötter och lite rödlök o sesamfrön.
Ha en fortsatt bra kväll..
Javisst!
Vispar du fetaoströran med elvisp?
Nä bara med en gaffel
Tack🥰