Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb sirapslimpa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 1 kg rågsikt
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 tsk bikabonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 12 tsk salt
  • ev. 2 msk brödkrydor
    (för vörtbröd: 2 påsar Vörtmix Santa Maria och byt ut 3 dl filmjölk mot 3 dl porter)

Instruktioner

  1. Häll upp filen i en bunke. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta een stund i matberedaren.
  3. Häll smeten i en smord mindre långpanna (23 x 31 cm)
  4. Sätt in långpannan i kall ugn och sätt gärna en termometer i brödet. Sätt ugnen på 150 gr. När innertemperaturen är på 97 grader är brödet klart, det tar ca 1-1,5 timme.
  5. Ta ut brödet och låt svalna.
  6. Dela brödet i 4 mindre bröd. Förvara i frysen och ta fram vid behov.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4