Ingredienser
Marinad:
saften från 1 lime
1/2 msk tamarisoja
1/2 msk sesamolja
lite flytande honung eller fibersirap
Sallad:
1 paket á 385 g nudlar (Better than noodles)
1/2 isbergsalladshuvud eller motsvarande
2 nävar babyspenat
2 st Salma lax á 180 gr
1 avokado
salt, peppar, svarta sesamfrön eller kryddblandning wasabi /sesame
kokosolja att steka i
Instruktioner
Gör marinaden.
Förbered nudlarna. Jag häller kokhett vatten på de avsköljda nudlarna. Tillred valda nudlar enligt paketet.
Strimla salladen. Fräs sallad och spenat i lite kokosolja. Blanda med de varma nudlarna och marinaden.
Krydda laxen och stek i het panna med kokosolja,ca 30 sek på varje sida.
Lägg upp nudelsalladen på tallrik och skär laxen i bitar och lägg ovanpå. Garnera med avokado.