Hej vänner!
Så var det måndag igen och nu har vi vår sista hela vecka här i Helsingborg och Sverige på några veckor.
Har suttit och gått igenom lite packning med syrran.
Och när jag satt och funderade på mat i bilen etc så kom jag på att jag ska ta med mig en påse mandelmjöl till Spanien, för det går ju så snabbt att slänga ihop muggbröd / microbröd och de är perfekta till allt från mackor till stranden som till hamburgerbröd!
Jag blev så sugen på Egg McMuffin, ni vet Donkens ägg, bacon och cheddarost ”burgare”
Hittade en form som var nästan rund i botten och lagom stor. Sprayade med lite smörspray i botten och hällde på sesamfrön.
Vispade ihop smeten och hällde i.
In i mikron i 2 minuter på full effekt.
Ja man kan diskutera om man tycker mikro är hälsosamt eller inte, jag tillaga så sällan saker i mikron så jag oroar mig inte.
Detta receptet kräver en mikro.
Efter 2 minuter har man ett bröd!
Tyvärr hade sesamfröna försvunnit i brödet så jag pensalde med ägg, sprinklade vallmofrön på oh satte in i het ugn i 2 minuter.
Brödet är även supergott att rosta!
Jag hade inget bacon utan skinka och personligen så använder jag alltid äkta röd cheddar (Ica har) men de var slut så det fick bli ”plastost” 🙈 som barnen gillar att ha ibland.
Blev väl inte den snyggaste mcMuffinsen haha! Men picture it!
Alltså MUMS såååååå gott detta blev!
En smarrig lunch eller lättare kvällsmat 😜
Snabb Egg McMuffin (Muggbröd)
- Portioner: 1
Ingredienser
3 msk mandelmjöl
Drygt 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk olivolja
1 ägg
Instruktioner
Vispa ihop allt till en slät smet. Häll i liten mikrosäker form och mikra i 2 minuter på 900 w.
Låt svalna, stjälp upp.
Pensla ev med ägg och sprinkla vallmo eller sesamfrön över, grädda i het ugn 2 minuter.
Alternativt dela och rosta skivorna.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
- Kalorier: 363
- Socker: 1
- Fett: 32
- Mättat fett: 3
- Kolhydrater: 3
- Fiber: 2
- Protein: 11
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
13 kommentarer
Hej
Jag har provat detta i ugn och det funkar. Det blir något kompaktare men helt ätbart. Satte min varmluftsugn på 200 och den var inne kanske 11-12 minuter.
Det fastnade en del i formen så nästa gång ska jag se om det blir bättre om man smörar formen och kanske lite sesamfrön som du hade.
Smidigt och lätt att fixa. Tycker dock att den blir väldigt svampig och behöver definitivt rostas för bästa resultat.
Hur skulle du göra brödet utan micro i tex ugn? 🙂
Dår får man prova ett annat recept för det här fungerar bara i mikron =)
Jag provade i ugn och det funkar ok, se min kommentar längre ned.
Var hittar man formen?
Allergisk mot mandel, nötter. Vad kan jag använda istället?
Du kan prova 1,5 msk pofiber istället – kan inte garantera resultatet.
Den blev perfekt i micron, la smeten i en liten keramikform och körde på 2.15 min.
Delade den på mitten och gjorde en toast. Inser att man kan ha brödet som hamburgerbröd efter att ha kört den i tosten 😊
Härligt det smakade! tack för feedback!
Låter smaskens. Gillar när du lägger ut kcal och näringsinnehåll👍
Men så gott det ser ut. Och enkelt! 😍 Men ägget, steker du det ”som vanligt” då eller? ☺️
Jajjemen!