Ett enkelt och gott sätt att göra smulpaj är att göra smuldegen på nötmjöl!
I går gjorde jag en rabarberpaj så här (hallon och rabarber har väldigt lågt kolhydratvärde i den genren)
Lägg rabarbern i en pajform, söta med sockerersättning. Jag tog canderel strö igår, ca 4 msk
Mal ner 1/2 dl mandlar och 1/2 dl hasselnötter och blanda med 1 dl kokosflingor. Smält 50 gram smör och blanda med nötblandningen, smula sedan blandningen över rabarbern.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller något sådant.
Jag serverade med dansk råkräm:
Vispa 3 dl vispgrädde fluffigt. I en annan bunke vispa 3 äggulor med innanmätet i en vaniljstång + sockerersättning eftersmak. Rör sedan ihop smeterna och servera till! MUMS!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
21 kommentarer
Kokar du rabarbern innan med sötströ eller du skär dem i bitar och sedan häller du sötströ över?
Hej
Skulle göra din smulpaj men saknar mängd på nötter, står / . Så undrar mängd på nötterna
Agneta
Hej! Ja det har blivit någpt fel med de gamla recepten. Det är 1/2 dl av varje nötsort.
Tännkte prova men det ser ut som det ej är angivet hur många dl mandlar etc. På min skärm står det / 🙂
Vad märkligt! På min står det 1/2 dl 🙂
Det ska jag testa. Tack för receptet! Har mycket rabarber i landet. 😛
Canderel strö är ju big no no, men det kanske du vet? Det innehåller maltodextrin=socker!
Ja det vet jag;) receptet är 3 år gammalt och då hade jag andra kunskaper och andra värderingar.
Vad är det för skillnad på flytande och strö? Hittar inte flytande i mina affärer jag har här. Har länge dragit mig för att användasockerersättning men nu ska jag minsann prova! Har provat att göra efterrätter utan socker men vissa efterrätter kräver sötma, det är bara att inse 🙂
Kram
Ser riktigt god ut! Undrar dock hur ”sockerersättning” rimmar med low carb? Triggar det inte alls igång något sockerbehov eller kroppen på fel sätt när man försöker utesluta ”riktigt” socker?
Det är så olika det där, dels från person till person och sedan är det skillnad på olika sockerersättningar.
Jag har aldrig reagerat på sockerersättning som Canderel eller flytande suketter tex.
Man får prova sig fram helt enkelt!
Den blev till eftermiddagsfika istället.
Fast jag gjorde med hallon. MUUUMS!!!
Ska jag nog göra som efterrätt idag. Såg jätte smarrig ut.
Ojoj… detta låter ju smarrigt! Det ska jag testa! =) Tack för du delar med dig!
Kram!!
Mumsigt säger jag, detta måste testas!
Ser sjukt gott ut.
Har faktiskt själv funderat på om det går att göra någon paj eftersom jag älskar rabarber så detta måste jag testa!
Kram
Ungefär så där gjorde jag för ett tag sedan. Men med mycket mer smör och mer kokos… Blev faktiskt TOOO much måste jag säga. Det liksom drööööp av flott och det kändes inte fräscht bara fettigt…
Men detta måste jag ju testa!
Pöss.
Detta blev perfekt tycker jag! Precis lagom med fett för att hålla ihop degen och kokosen ger god smak + suger upp överflödig vätska från rabarbern.
Kram kram
Detta måste helt klart testas! Tack!
Mmmm Åse vart får du allt i från. Låter ju himelskt gott det där!!!
Kram kram
OH wow detta måste jag testa verkligen. MUMS.. god morgon Åse