Gott och enkelt drinktillbehör, perfekt till plockbrickan
Hej hej!
Jisses vilket väder det är! 25 grader och strålande sol och jag sitter i tvärdraget här i l, efter lunchen för att få lite fläkt!
Djuren ligger utslagna här på golv och trädäck i skuggan.
Sista rycket nu känns det som innan hösten får sitt grepp om oss.
Kikar in med ett plocktips så här på lördagen! Ett enkelt och snabbt tilltugg till drinken.
Jag hade bara smördeg, bacon, västerbottensost och lite cayennepeppar men man kan även bred färskost (tex med parikasmak)
Jag delar baconskivorna på längden, jag fick ut 12 skivor av ett paket och de lägger jag på smördegsplattan.
Skär sedan emellan skivorna med en pizzaskärare så får jag ut tunna remsor.
På med cayennepeppar och västerbottensost, viker remsorna över och snurrar! Pensla med ägg och strö lite mer ost över.
Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen på 225 gr i 20 minuter. Klart!
(Jag missade att ta bild på de olika momenten men får uppdatera nästa gång)
Trevligt!
Här kommer receptet!
Skriv utIngredienser
1 färsk platta smördeg (250 g)
1 paket bacon
cayennepeppar efter smak
1 dl västerbottensost
1 ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr
Dela baconskivorna på längden, och lägg på smördegsplattan.
Skär sedan emellan skivorna med en pizzaskärare till tunna remsor.
På med cayennepeppar och västerbottensost, vik ihop remsorna (kortsida mot kortsida)
Pensla med ägg och strö lite mer ost över.
Lägg på bakplåtspapper och in i ugnen i ca 20 minuter. Klart!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Åh, det där vill man ju gärna ta en liten bit av! Ikväll har vi ätit middag Åse style! Plock med citronkräm och stenbitsrom och sedan kräftor med Åses Västerbottenpaj! 10/10!