Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SMASHBURGARE med enkel hamburgerdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Hamburgerbröd:
2,5 dl vetemjöl
2,25 dl grekisk yoghurt
2 tsk bakpulver
<1/2 tsk salt
ev ägg + sesamfrön

Hamburgerdressing:
1 dl majonäs
0,75 dl Tacosås
0,5 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka/saltgurka)
lite salt och peppar och lökpulver

Burgare
500 gram nötfärs, högre fetthalt (20-23%)
salt, peppar


Instruktioner

Hamburgerbröden:
Sätt ugnen på 200 gr.
Tillsätt ingredienserna i en skål och blanda med en träslev eller slickepott tills degen går ihop.
Använd sedan händerna för att knåda degen några gånger tills den blir slät och sammanhängande. Dela degen i 4 delar och forma bullar. Pensla ev med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda till gyllenbruna i ca 15 min.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt tills servering.
Stek burgarna: Dela upp färsen i 4 bollar. Arbeta inte färsen mer än att löst forma bollar. Salta och peppra. Hetta upp en gjutjärnsgryta, när den är upphettad (max värme) sänk till 75% och lägg i två bollar åt gången och smasha med antingen en hamburgerpress eller baksidan av en kastrull. Tryck och pressa i 10 sekunder.
Vänd efter ca 2 minuter och stek sedan 2 minuter till.
Montera med favorittillbehören som ost, lök, ketchup och senap.