Happy fredag!
Hoppas ni mår bra och är peppade på helg! Det är jag 🥰
Nu på morgonen firade jag och två vänner vår väninna Ann som fyller 50 år i morgon – med överraskningsfrukost på Mollbergs. MYS!
Favoritkappan hittar ni HÄR!
Glöm inte min kod!
56KILO25 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser



Så mysig start på dagen! Hemma vid 10.30 igen och har hunnit jobba i kapp.
I kväll blir det bara en lugn TV kväll i soffan. Vad gör ni idag? Vad äter ni? Berätta gärna!
Smashburgare är ju så gott och så enkelt att göra!
När Noel fyllde nu i tisdags så var det solklart att det var vad han ville äta på kvällen som sin födelsedagsmiddag 😜
Jag bakade snabba hamburgerbröd – det är i princip detta receptet på Bagels! Jag gör även Snabblagad pizzadeg
Så enkelt och gott recept!
Jag hittade ”hamburgerfärs” – Icas eget som var 23%. Perfekt fetthalt för hamburgare!
Jag tar ca 100 gram färs, tycker det blir lagom. Saltar och pepprar och hettar sedan upp en gjutjärnsgryta, när den är upphettad (max värme) sänker jag till 75% och lägger i två bollar åt gången och smashar med antingen en hamburgerpress eller baksidan av en kastrull. Trycker och pressar i 10 sekunder.
Vänder sedan efter ca 2 minuter och steker sedan 2 minuter till.

Detta är en SÅ god hamburgerdressing som går på nolltid att svänga ihop.
Ni måste testa!
Omnomnom! Vill ni inte ha bröd? Gör som jag brukar göra, ta loss några blad isberg (behåll lagerna) och dela på mitten.
Skriv ut

SMASHBURGARE med enkel hamburgerdressing
- Portioner: 4
Ingredienser
Hamburgerbröd:
2,5 dl vetemjöl
2,25 dl grekisk yoghurt
2 tsk bakpulver
<1/2 tsk salt
ev ägg + sesamfrön
Hamburgerdressing:
1 dl majonäs
0,75 dl Tacosås
0,5 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka/saltgurka)
lite salt och peppar och lökpulver
Burgare
500 gram nötfärs, högre fetthalt (20-23%)
salt, peppar
Instruktioner
Hamburgerbröden:
Sätt ugnen på 200 gr.
Tillsätt ingredienserna i en skål och blanda med en träslev eller slickepott tills degen går ihop.
Använd sedan händerna för att knåda degen några gånger tills den blir slät och sammanhängande. Dela degen i 4 delar och forma bullar. Pensla ev med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda till gyllenbruna i ca 15 min.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt tills servering.
Stek burgarna: Dela upp färsen i 4 bollar. Arbeta inte färsen mer än att löst forma bollar. Salta och peppra. Hetta upp en gjutjärnsgryta, när den är upphettad (max värme) sänk till 75% och lägg i två bollar åt gången och smasha med antingen en hamburgerpress eller baksidan av en kastrull. Tryck och pressa i 10 sekunder.
Vänd efter ca 2 minuter och stek sedan 2 minuter till.
Montera med favorittillbehören som ost, lök, ketchup och senap.
JUST NU!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

2 kommentarer
vi har ätit entrecote o hasselbackspotatis med balsamicosås o beasås så gott .
GOTT! Blir balsamicosås här också!