24 stycken á 2 pts per bulle
25 g jäst
2,5 dl minimjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma
Fyllning
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin
Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Näringsinnehåll per bulle:
Energi: 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 2,6 g
Kolhydrat: 19 g
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Hej!
Jag har bakat dessa bullarna innan och dom smakar precis som vanliga 🙂
Men nu är frågan att dom är ju 2 points stycket men vad blir det i propoints?
Tacksam för svar!
/ Sarah
Hej Sara! Jag har tyvärr ingen aning, jag har inte bakat dem på länge.
Nu har jag kollat in receptet till de smala bullarna, tänkte ladda frysen lite inför semestern mysigt att ta med till stranden och på utflykter, om det fina vädret behagar komma hit alltså, annars får vi väl sitta inne och tugga kanelbullar och titta på regnet.
Grattis till sonen på födelsedagen!!! =)