Ingredienser
- 1 kilo kycklingfiléer
- 400 g champinjoner
- 8 st mindre pärllökar
- smör att steka i
- 2 pkt Bacon
- 2 röda paprikor
- 4 dl creme fraiche (eller kokosgrädde)
- 4 dl Vatten
- 4 msk konc. kalvfond
- 0,5 dl tomatpuré
- 1/2 msk Paprikapulver
- 1/2 msk Curry
- 2 msk Vinbärsgelé
- 2 msk Dijonsenap
- Tamarisoja
- Salt, peppar
Instruktioner
- Strimla kycklingen i mindre bitar.
- Skiva champinjonerna och skala pärllöken och halvera dem.
- Fräs champinjoner och pärllök i smör, rör ner kryddorna.
- Stek kycklingen tillsammans med bacon. Finhacka paprikan.
- Rör ner allt i en större gryta. Smaka av med salt och peppar och lite tamarisoja.
- Låt allt puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde.