Smakrik festgryta med kyckling

av Åse

Hej på er raringar! Jag slår däng här i GBG efter lyckat förlagsmöte. Det här blir nog bra!
Har ni bestämt er för vad ni ska äta ikväll? Inte jag!? Får bli ngt snabblagat känner jag.
Grytor av alla de slag är ju så härliga nu när det börjar bli höst!
Jag är en sucker för grytor! Är ni??
Jag skulle egentligen gjort en Bouef B men hade inget rödvin hemma och jag var lite sent på det så  det fick bli en kycklinggryta istället!
Blev såååååå smarrigt!




Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smakrik festgryta med kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 400 g champinjoner
  • 8 st mindre pärllökar
  • smör att steka i
  • 2 pkt Bacon
  • 2 röda paprikor
  • 4 dl creme fraiche (eller kokosgrädde)
  • 4 dl Vatten
  • 4 msk konc. kalvfond
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1/2 msk Paprikapulver
  • 1/2 msk Curry
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • 2 msk Dijonsenap
  • Tamarisoja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla kycklingen i mindre bitar.
  2. Skiva champinjonerna och skala pärllöken och halvera dem.
  3. Fräs champinjoner och pärllök i smör, rör ner kryddorna.
  4. Stek kycklingen tillsammans med bacon. Finhacka paprikan.
  5. Rör ner allt i en större gryta. Smaka av med salt och peppar och lite tamarisoja.
  6. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten eller grädde.

Kram på er och trevlig kväll! <3

28 kommentarer

Cecilia Petersson 28 oktober, 2022 - 13:12

Hej! Om jag vill anpassa receptet för tillagning i Crockpot – du några tips i så fall? Tack på förhand!

Svara
Åse 28 oktober, 2022 - 13:16

Det står i inlägget 🙂 innan receptet
Trevlig helg!

Svara
kerstin gustavsson 11 maj, 2022 - 17:58

Tack Åse Du har alltid så supergoda recept

Svara
Åse 13 maj, 2022 - 17:52

Tack för det Kerstin!

Svara
Birgitta Rothzen 2 november, 2024 - 12:15

Så bra recept, supergott, med mina kantareller l

Svara
Mari Henriksson 10 januari, 2022 - 18:04

Denna rätten är verkligen en succé hemma hos oss!






Svara
Åse 11 januari, 2022 - 13:07

Vad roligt att höra! Tack för feedback! 🌟

Svara
Christian 20 november, 2021 - 22:59

Riktigt god
Hittade inte rätt lök i affären så jag använde mig av gullök som ät nära släckt till pärllök






Svara
Jenny 7 september, 2021 - 18:00

Mycket god. Gick även hem hos barnen. Jag var lite stressad så det blev lite hipp som happ med turordningen, jag hann inte se helheten och tänka efter före… Detta hade undvikit med lite mer detaljerad beskrivning. Men det blev helt okej ändå. Skar upp den ena paprikan i strimlor och serverade färsk, eftersom barnen gillar dem näst så.
Tack för ett gott recept!

Svara
Åse 7 september, 2021 - 18:06

Ja det var ju en mycket märklig sortering av ingredienslistan och beskrivningen, vet faktiskt inte vad som hänt! haha, Ändrat nu =)
Vad bra att det blev bra ändå!

Svara
Jan-E Öhman 10 juli, 2021 - 19:33

Tackar för detta recept på en supergod gryta Åse! Blandade i lite sriracha i min för att få lite extra sting. Blandningen kyckling och bacon var ju superbra!






Svara
Lena Flodén 28 september, 2020 - 20:49

Supergod kycklinggryta






Svara
Åse 29 september, 2020 - 17:41

Tack för feedback lena!

Svara
Marie 16 september, 2020 - 19:06

Vi googlar ofta på recept o halkar då och då in på din sida och gillar recepten oftast. Denna kycklinggryta var riktigt god, den kommer vi absolut göra igen😊

Svara
Åse 17 september, 2020 - 10:57

Vad roligt att höra!

Svara
Bibbi 9 november, 2019 - 18:54

Mumsigt:)

Svara
Carolin D 31 mars, 2019 - 19:01

Väldigt god och uppskattades av samtliga gäster.

Svara
mariann 9 september, 2017 - 10:45

Det är gott med grytor och smidigt. och man kan ta vad man haver att lägga i. Oftast så blir det bra.
Ha en bra helg.

Svara
marie 8 september, 2017 - 20:45

Hej Åse.
Jag sitter här en fredagskväll och känner mig uppgiven. Jag lyckas aldrig riktigt att finna någon harmoni i min relation till mat. Jag är en riktig känsloätare och ja, känslor har man ju konstant=konstant ätande. Var du en känsloätare eller vad va anledningen till att du vägde mer för några år sedan? Hur lyckas man nå sina mål och hålla sig till sina beslut och inte tänka varje dag ”idag startar jag mitt nya liv” för att några timmar senare eller dagar falla tillbaka till gamla vanor. Har testat strikt lchf, liberal lchf osv men klarar bara av det ett par dagar. Vi är nog många som vill kickstarta hösten och må lite bättre så ett inlägg om detta om att ”bestämma sig”, motivation och nå mål hade varit enormt uppskattat.
Trevlig helg

Svara
Åse 8 september, 2017 - 20:49

Hej fina ❤️ jag ska skriva ngt.
Tills dess- stor kram på dig! Var inte hård mot dig själv, njut av kvällen 🌺

Svara
Marie 9 september, 2017 - 11:55

Tack för ditt gulliga svar 😊

Svara
yvonne 8 september, 2017 - 19:24

Tack för att du finns och orkar dela med dig. Jag älskar din blogg.






Svara
Åse 8 september, 2017 - 19:26

Åh TACK! Blir så glad! ❤️

Svara
Nina 8 september, 2017 - 16:57

Låter jättesmarrigt!!
Här blir det Krämig örtkyckling ikväll, men får nog bli denna festgryta snart 😋
En fråga: använder du vilken gelé som helst? Blir ju bara 1tsk per portion, eller hur tänker du?
Ha en skön höst-helg 🍁

Svara
Åse 8 september, 2017 - 17:08

Yes! Jag kör på vanlig gelé! Blir så lite! Hoppas örtkycklingen smakar! Trevlig kväll!

Svara
Nina 9 september, 2017 - 22:14

Örtkycklingen var supergod!
Vi var tio kring bordet och alla skrapade tallrikarna – så god sås!!

Svara
Åse 10 september, 2017 - 09:00

Åh härligt! Tack för feedback! 💜

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.