Ingredienser
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl sötning (valfritt vad man vill ha)
- 1.5 dl grädde
- 3 msk kokosmjöl (aman prana)
- 2.5 dl mandelmjöl
- 2.5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 0.5 msk bakpulver
- 0.5 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
- 1 nypa salt
- 0.5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner sötning. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner grädden. Låt stå ca 10 min och forma sedan till 6 bullar och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
- Grädda mitt i 25-30 min (håll koll!) och låt sedan svalna under bakduk.