Ingredienser
- 1 sötpotatis
- 2 palsternackor
- 1 bit kålrot (ca 100 g)
- 1 stor gul lök
- 1 purjolök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1,2 l vatten
- 3–4 grönsaksbuljonger
- ev salt + peppar
- 2–3 tsk indisk curry
- rapsolja eller kokosfett att steka i
- Till servering: Creme fraiche smaksatt med lite vitlök, salt och peppar och bladpersilja
Instruktioner
- Skär ner alla grönsaker till mindre bitar. Krydda med indiska curryn och lite salt och peppar. Bryn lite i deodoriserat kokosfett eller rapsolja. Häll på vatten och buljong och koka grönsakerna mjuka.
- Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer indisk curry.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 10
Näringsinnehåll
- Portioner: 4