Skolans kalla dillsås

av Åse

Glad midsommardag! 🌸🇸🇪🥰

Hoppas ni hade en fin midsommar, det hade verkligen vi! Fantastiskt väder och ypperligt sällskap.
Men idag är vi trötta 😅 Och det syns i köket att det var fullt hus igår 😄
Ska uppdatera er senare!
Men först ett recept! ni har kanske lax kvar sedan igår?

Skolans kalla dillsås är en klassisk svensk sås som ofta serverades i skolmatsalar, särskilt tillsammans med fiskrätter som panerad fisk eller fiskpinnar. Såsen serveras kall och passar perfekt till fiskrätter eller kokt potatis.
Här är ett grundrecept som många skolor följde.
Oftast hade man socker i såsen för den ska ha lite sötma därför rekommenderar jag söt senap i receptet.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skolans kalla dillsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl gräddfil
12 dl majonnäs
12 msk finhackad dill
1/2 msk senap, gärna söt
1 msk vitvinsvinäger (kan bytas mot färskpressad citronsaft)
salt, peppar


Instruktioner

Blanda gräddfil och majonnäs i en skål.A
Tillsätt senap, dill, och vitvinsvinäger (eller citronsaft) och rör om tills allt är välblandat.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering så smakerna hinner sätta sig.

 

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Adriana 22 juni, 2024 - 21:42

Perfekt när man har rester och vill äta de på ett annorlunda sätt. TACK ….det var en kanonretro sås.
God fortsättning i lung och skönt stämning.






Svara
Åse 23 juni, 2024 - 11:42

Tack för din fina feedback och att receptet uppskattades! ❣️

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.