Glad midsommardag! 🌸🇸🇪🥰
Hoppas ni hade en fin midsommar, det hade verkligen vi! Fantastiskt väder och ypperligt sällskap.
Men idag är vi trötta 😅 Och det syns i köket att det var fullt hus igår 😄
Ska uppdatera er senare!
Men först ett recept! ni har kanske lax kvar sedan igår?
Skolans kalla dillsås är en klassisk svensk sås som ofta serverades i skolmatsalar, särskilt tillsammans med fiskrätter som panerad fisk eller fiskpinnar. Såsen serveras kall och passar perfekt till fiskrätter eller kokt potatis.
Här är ett grundrecept som många skolor följde.
Oftast hade man socker i såsen för den ska ha lite sötma därför rekommenderar jag söt senap i receptet.
Skolans kalla dillsås
- Portioner: 4
Ingredienser
2 dl gräddfil
1–2 dl majonnäs
1–2 msk finhackad dill
1/2 msk senap, gärna söt
1 msk vitvinsvinäger (kan bytas mot färskpressad citronsaft)
salt, peppar
Instruktioner
Blanda gräddfil och majonnäs i en skål.A
Tillsätt senap, dill, och vitvinsvinäger (eller citronsaft) och rör om tills allt är välblandat.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering så smakerna hinner sätta sig.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Perfekt när man har rester och vill äta de på ett annorlunda sätt. TACK ….det var en kanonretro sås.
God fortsättning i lung och skönt stämning.
Tack för din fina feedback och att receptet uppskattades! ❣️