Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skånsk kalops i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • Drygt 1 kg grytbitar av nötkött
  • 4 gula lökar
  • 5 morötter
  • 1 köttbuljongtärning eller 2 msk konc. kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl rött vin
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • Gärna 1-2 msk av någon sötma som honung, svart vinbärsgelé
  • 20 kryddpepparkorn, mortlade
  • 5 vitpepparkorn, mortlade
  • 4 lagerblad
  • lite ljus valfri redning
  • salt och vitpeppar, smör att steka i

Instruktioner

  1. Ta fram köttet en stund innan.
  2. Putsa det.
  3. Fräs det i smör på hög värme, salta och peppra.
  4. Klyfta skalad lök, slanta skalade morötter.
  5. Lägg i crockpot med köttet ovanpå och häll på vätska, vin och kryddor
  6. Låt gå på låg i 8-10 timmar. Rör emellanåt och smaka av.
  7. Red såsen ca 10 minuter av tiden.