Ingredienser
- Drygt 1 kg grytbitar av nötkött
- 4 gula lökar
- 5 morötter
- 1 köttbuljongtärning eller 2 msk konc. kalvfond
- 1 dl vatten
- 1,5 dl rött vin
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk mörk balsamvinäger
- Gärna 1-2 msk av någon sötma som honung, svart vinbärsgelé
- 20 kryddpepparkorn, mortlade
- 5 vitpepparkorn, mortlade
- 4 lagerblad
- lite ljus valfri redning
- salt och vitpeppar, smör att steka i
Instruktioner
- Ta fram köttet en stund innan.
- Putsa det.
- Fräs det i smör på hög värme, salta och peppra.
- Klyfta skalad lök, slanta skalade morötter.
- Lägg i crockpot med köttet ovanpå och häll på vätska, vin och kryddor
- Låt gå på låg i 8-10 timmar. Rör emellanåt och smaka av.
- Red såsen ca 10 minuter av tiden.