Skallös paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater

av Åse

God kväll!

Hoppas ni får toppen idag! Jag har nyss legat och sovit eftermiddag i hela två timmar! Händer typ aldrig!
Men lite back på sömnkontot och tidig morgon och återgång till gymmet så det blev så 😃
Jag har fått en muskelbristning i låret sedan vi spelade brännboll så nu får det bli IR madrassen dagligen för snabb läkning!
Bästa madrassen! Glöm inte att ni som vanligt har 20% på allt hos TrendRehab med min kod 56KILO!

Hör ni här kommer ett smarrigt recept till er!
En smakrik paj utan skal som pryder vilket buffébord som helst, eller varför inte som en god lunch?
Vill ni ha pajskal? Här hittar ni mitt recept på pajdeg som är lågt i kolhydrater och utan gluten.
Givetvis går det bra med vilket pajskal som helst.

Hoppas ni provar, den är supergod!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skallös paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

4 ägg
2 dl vispgrädde
salt
peppar
2 dl riven ost
lite olja att smörja formen med
8 soltorkade tomater
65 gram babyspenat
150 gram fetaost
2 msk pinjenötter
6 romanticatomater
fetaost
Recept på pajdeg om det föredras


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.
Vispa samman ägg, vispgrädde, salt och peppar. Tillsätt den rivna osten.
Använd en pajform som är ca 20 cm i diameter.
Smörj formen och lägg i hackade soltorkade tomater, spenat och smulad fetaost.
Häll sedan över äggstanningen.
Strö pinjenötter över pajen.
Lägg tomaterna i mitten.
Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter eller tills pajen har stelnat.
Låt pajen svalna i några minuter innan den skärs upp och serveras.
Garnera gärna med lite smulad fetaost.

3 kommentarer

Eva 21 juli, 2023 - 09:12

Å så gott det ser ut! Skönt med mat som fixar sig självt.
Hoppas att du mår bättre snart.
Önskar dig en fin helg! Tack för att du delar med dig av recept 🙋‍♀️

Svara
ÅsaS 20 juli, 2023 - 20:41

Oskönt med muskelbristning. Hoppas det läker snabbt! Här är det nedräkning till semester. Tänkte förbereda mig inför ledigheten, så jag kan vara riktigt ledig utan måsten när det väl är dags. Började bra, med storstäd och mastodonttvätt och marmeladkokning. Sen kom jag av mig, då den nyss utflugna dottern kom förbi och ville ha hjälp med att fålla upp ett gäng gardiner. Bjöd henne på lunch och när hon åkte hem tog jag en skön tupplur ute på altanen. Efter det var jag helt väck 😅
Pajen du bjuder på idag kommer jag att ta med mig till semesterlunken. Älskar mat som sköter sig själv.
Kram 💕

Svara
Åse 24 juli, 2023 - 11:54

Åh semester! Grattis till den! 💕 Skönt med att förbereda lite, jag tycker det kan vara lite stressigt semestertid när det blir både ostrukturerat, mycket roligt men samtidigt hemmafix (och i mitt fall jobbar jag ju alltid även på ”semestern”.
Ja det är inte kul specielt inte som jag dragit upp den flera ggr och låret är mer blålila än ngt annat 😳
KRAM!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.