Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skaldjurspasta med vitvinssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner kokt valfri pasta eller pastasubstitut

Vitvinssås:
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1,5 msk konc. grönsaksfond
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 knippe dill (ca 0,75 dl)
1 msk smör

Topping:
200 gr. skalade räkor
100 g kräftstjärtar
Ruccola
salt, svartpeppar
riven parmesan


Instruktioner

Fräs finhackad schalottenlök i lite smör. Koka upp vitt vin med grönsaksfond. Lägg ner löken. Reducera till hälften (koka ner) och vispa ner creme fraiche, grädde, smör och dill. Smaka av med ev salt och lite peppar. Låt puttra till tjock sås.
Montera pastan: Pasta, sås, skaldjur och avsluta med svartpeppar och parmesan.