Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos, HM och Bodystore
God morgon raringar!
Hur har ni det så här i början av september?
Visst är det skillnad i luft och ljus? Krispigare och ljuset är så där lite hastigt, svårt att förklara!
Jag välkomnar verkligen hösten! 🍂
I går var det lillördag och jag var sååååå trött på min egen uppenbarelse haha (lever fortfarande i köket med maten till boken) så jag snajdade om och korkade upp lite bubbel till oss!
Finns väl inget som gör en på så gott humör som lite bubblor i glaset en halvgrå septemberdag?
Över till vad vi åt!
Älskar Palmer & Co Blanc de Blancs men både jag och daniel tyckte att just den här flaskan hade för lite bubblor? Eller så hade vi glömt att den inte är så bubblig…?
Till det lite krustader med räkost. Plättlätt men alltid ett säkert kort till bubbel.
När man undviker vetemjölspasta så finns det inte så mycket alternativ. Man kan göra färskostpasta eller zoodles etc, eller pastasubstitut i form av pasta gjord på lösliga fibrer som conjacroot (Rootpasta, Better than pasta etc)
Min favorit är dock bönpasta. De har bra konsistens och är låga i kolhydrater (tillräckligt lågt för mig med 10 kh per portion)
Men jag som älskar lite tjockare pasta som pappardelle har inte hittat alternativ.
Det löste jag!
Jag kokade helt enkelt upp Risentas bönlasagneplattor lite snabbt och sedan skar jag dem på längden till tjockare strimlor! Snabbt ner i saltat vatten så de blev lite al dente.
Olivolja och salt på det.
PURRFECTION!
Till det blev det min smarriga vitvinssås (samma som jag har HÄR fast med vitt vin istället för sherry) och handskalade räkor och kräftstjärtar.
Såååååå gott!
Till det drack vi vårt vita favoritvin till just räkor: Muscadet Sévre et Maine (nr 2275)
Här kommer receptet!
Skriv utSkaldjurspasta med vitvinssås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 portioner kokt valfri pasta eller pastasubstitut
Vitvinssås:
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1,5 msk konc. grönsaksfond
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 knippe dill (ca 0,75 dl)
1 msk smör
Topping:
200 gr. skalade räkor
100 g kräftstjärtar
Ruccola
salt, svartpeppar
riven parmesan
Instruktioner
Fräs finhackad schalottenlök i lite smör. Koka upp vitt vin med grönsaksfond. Lägg ner löken. Reducera till hälften (koka ner) och vispa ner creme fraiche, grädde, smör och dill. Smaka av med ev salt och lite peppar. Låt puttra till tjock sås.
Montera pastan: Pasta, sås, skaldjur och avsluta med svartpeppar och parmesan.
15 kommentarer
Hej,
Om man inte har vitt vin hemma, vad kan jag ersätta det med?
Torr sherry funkar men har du inte det så får du ju utesluta men då blir det ingen vitvinsås.
Hej! Nu har jag suttit och läst din fantastiska blogg i flera timmar! Alltså, den är bara så bra! Recepten, kläderna, sminktips, inredning. Allt är perfekt! Jag har ätit vegetariskt, massor med grönt och nu har jag blivit oxalsyra”förgiftad”. Därför är jag så glad att jag har hittat tillbaka till dig. Följde dig för några år sedan…Tack för allt arbete du lägger ner! Kram
Åh vad glad jag blir av din kommentar! VÄLKOMMEN tillbaka! ❤️
Vi ”ses” här! KRAM och trevlig lördag!
Min man impar gärna på våra gäster med krustader fyllda med mjukost/ren…..och när han tagit ut dom ur ugnen klickar han i pepparrotsvisp i…………..suuuupersmarr!
Gooooott! Älskar pepparrot! Han han naturell mjukost eller Räkost?
Nej, det finns ju en mjukost med ren i, den använder han.
Ahhhh låter smarrigt! Det ska jag prova! Tusen tack! <3
Tack tack tack! Nu räddade du min fredagskväll igen 🤍
Ser supergott, och vilket jättebra tips att göra så med pastan 👍🏻🥰
Detta ska provas till helgen 🍾
Om du inte redan provat så testa Kavli Jalapeno-ost i krustader. Kör ca 5 min i ugnen på 200 grader (tills första bubblan syns) – supergoda!
https://www.56kilo.se/chili-cheese/
👍🏻😜
Ha ha, så klart! 😉
Åh herregud så gott, detta ska göra på min tjejmiddag nästnästa vecka!!
Och de där champagenglasen är magiska, har önskat mig en uppsättning av dom i 30-års presenten <3
Såå snygg du är i kjolen, underbar färg också🌟🌟🌟
Och maten låter väldigt smarrig😋
Ha en fin dag🤗