Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor – finhackade
- 1 gul lök – finhackad
- 2 krm chiliflingor
- 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna MUTTI)
- 1 kruka färsk oregano, ca 1 dl
- 0,5 dl vitt vin
- 3 msk konc. fiskfond
- 0,5 msk tamarisoja
- salt & peppar
- 0.5 dl hackad färsk persilja
- 150 g skalade räkor, gärna MSC/ASC-märkta större räkor
- 150 g feta- eller saganakiost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter. Rör ner tomatkross, oregano, vin, chili, fiskfond och soja. Sjud tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från värmen. Rör ner persilja. Häll i ugnsfast form, lägg i räkorna och toppa med osten som du smulat eller rivit på järn Gratinera i 15 minuter.