Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1 dl svarta sesamfrön
- salt, peppar
- 2 st pak choi (kinakål)
- 3 silverlökar
- kokosolja att steka i (gärna utan smak)
- 1 dl japansk soja
- 1 dl sesamolja
- 1/2 dl vita sesamfrön
- lime
- wasabipulver till rotfrukterna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Salta och peppra laxen och ”panera” i sesamfrön upphällda på tallrik.
- Lägg i smord form.
- Ugnsbaka i ca 15 min.
- Under tiden skär av yttersta botten på pak choien så bladen separeras. Skala och skär löken i skivor. Stek lök och pak choi i kokosolja tills den mjuknat lite. Salta lite.
- Rör ihop sesamfrön med sesamolja och soja i en skål.
- Servera laxen med valfritt tillbehör* och skeda lite sojasås över lax och pak choi vid servering.
Notering
- * Grilla rotfrukterna i ugn, salta och pudra wasabipulver ovanpå – rör runt och servera till rätten.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4