5,9K
Skriv ut
”Nu har jag hittat en ny favoriträtt!” utbrister 18-årige sonen som nyss kommit från sin träning.
Och jag håller med, detta är sååå gott! Vi älskar båda Sushi, wasabi och asiatisk mat så detta var verkligen helt i vår smak!
Dessutom enkelt!
Jag serverade wasabikryddade rotfrukter till men man kan lika gärna servera med enbart Pak Choi!
Skriv ut
Sesambakad Lax med Pak Choi och sojasås
Ingredienser
- 4 portionsbitar laxfilé
- 1 dl svarta sesamfrön
- salt, peppar
- 2 st pak choi (kinakål)
- 3 silverlökar
- kokosolja att steka i (gärna utan smak)
- 1 dl japansk soja
- 1 dl sesamolja
- 1/2 dl vita sesamfrön
- lime
- wasabipulver till rotfrukterna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Salta och peppra laxen och ”panera” i sesamfrön upphällda på tallrik.
- Lägg i smord form.
- Ugnsbaka i ca 15 min.
- Under tiden skär av yttersta botten på pak choien så bladen separeras. Skala och skär löken i skivor. Stek lök och pak choi i kokosolja tills den mjuknat lite. Salta lite.
- Rör ihop sesamfrön med sesamolja och soja i en skål.
- Servera laxen med valfritt tillbehör* och skeda lite sojasås över lax och pak choi vid servering.
Notering
- * Grilla rotfrukterna i ugn, salta och pudra wasabipulver ovanpå – rör runt och servera till rätten.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Tack för många fina recept, man inspireras alltid av Dig! En stilla undran bara om receptet ovan – ska det vara en hel dl sesamolja? Den har ju ganska stark smak.
Nej det ska vara det. Det är ju utblandat med ljus soja och man häller ju inte hela på maten, man tar bara några tsk =)
Hej. Måste bara fråga om hur det funkar när man vill lägga upp dina recept på sin blogg? Kan man bara lägga dit din länk?
Detta recept till exempel såg jag Tommy myllemäki laga på mitt kök(Nyhetsmorgon) häromdan. Men du har inte länkat?
Hej! Då har nog han inspirerats av samma recept som jag dvs från Tasteline som jag också länkat i receptkortet =) Men just kombinationen sesamfrön, lax, soja och pak choi är ytterst vanligt. Jag har läst många same same recept med den kombon, sedan hur man sätter ihop det är lite olika. Jag inspirerades av ett recept på Tasteline fast som du kan se så har jag både lagt till och tagit ifrån.
Jag länkar alla recept som jag lånar på samma sätt som jag uppskattar att de som lånar mina recept länkar (dock får man aldrig ta mina bilder, de stannar här)
”Give credit where credit is due” har varit mitt netikettmotto sedan jag började husera på nätet för 19 år sedan.