Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sesammarinerad lax i salladsblad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

200 gr. fröyalax (laxloin)
1/2 gurka
1 schalottenlök
12 msk sesamfrön
1 msk lime
1 msk seamolja
1 msk japansk soja
1/2 avokado
1 krm salt
1 krm peppar
2 gemsallad (hjärtsallad)
2 lime
1/2 dl majonnäs
1 kruka koriander


Instruktioner

Sär lax, gurka och avokado i små kuber.
Skala och skär löken i tunna ringar.
Blanda pressad limejuice med sesamolja, sesamfrön och soja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i lax, gurka, avokado och lök.
Låt laxen marinera i kylen ca 1 timme.
Lossa på salladsbladen. Lägg bladen på ett fat. Fördela laxblandningen på bladen. Toppa med lite majonnäs och korianderblad.