Hej på er!
Första semesterveckan, hela familjen! Jag jobbar undan så mycket som möjligt idag och i morgon för på onsdag åker vi till Öland. Vi verkar få tur med vädret!! Wooooop! Hoppas det håller i sig!
Något annat som jag ska göra idag, är att TRÄNA!! Det har varit en lång paus nu och inget jag mår bra av och nu är det dags att köra igång igen!
Detta receptet hade jag tänkt spara till min och Annas nya bok men jag kan inte hålla mig, utan lägger upp det här också! =) Ett riktigt gott bröd med lite nötaktig smak som inte smakar helt olikt mjölbröd!
Mums! smör, 30% sommarost, skinka och sockerfri marmelad – gofrulle!!
Jag brukar numera blanda i 1/2 dl Risenta bitar av nyponskal – blir saftigt och gott och vem behöver inte mer C-vitamin =)
Skriv ut
Sesamfrallor Glutenfria, Lågkolhydrat
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl skalade sesamfrö
- 1 dl solroskärnor
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt (beror lite på hur salt osten är)
- 2,5 dl riven lagrad ost (Västerbotten tar jag!)
- 1 dl grekisk yoghurt
- + sesamfrö till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 varmluft grader.
- Vispa äggen pösigt.
- Mixa sesamfrön och solroskärnor till mjöl. Blanda med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och bakpulver.
- Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten, rör ner osten och den grekiska yoghurten.
- Låt stå i 10 min, klicka sedan ut 6 bullar på bakplåtspapper. Strö sesamfrön äver.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Notering
- Per bulle: 313 kcal, 15.7 g protein, 3.5 g kolhydater, 24.7 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
16 kommentarer
Sockerfri marmelad… vart köper du den?
Ica Maxi
När kommer den boken 😍
Hej
Receptet lät jättegott men kan man ha i nåt annat ist för sesamfrön då jag hade så lite av det hemma och blev så sugen på att baka det nu?
Tack för tipset. Detta ska jag testa 🙂
Tack för att du är så generös och delar med dig av kommande recept 🙂 älskar kesobrödet så jag måste prova detta också. Eran nya bok blir nog lika kanonbra som de andra! Ha en bra semester ?
Tror du man kan använda vanlig naturell yoghurt? Har ingen grekisk hemma…
Tjihooooo, tack tack tack för ett superrecept! Jag är lite trött på att de flest mjuka bröden jag testat är tunga, smakar mandelmjöl och faktiskt har mest konsistens av en dålig sockerkaka. Jag testade det här imorse och JA vad gott. Inga konstiga bismaker, bara ett jättegott bröd. Tror att min lite skeptiska sambo kommer att supergilla, ett gott betyg 😉
Åh vad roligt att höra!! Tack för feedback! =))
Tror du att man kan ersätta hälften av sesamfröna med sesammjöl, o isåfall hur mycket mjöl ?
Svårt att svara på då jag inte provat. Du får prova 😉
Ser gott ut, ska jag absolut baka! Vad är det för sockerfri marmelad? Gjort den själv?