Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Semlor LCHF


5 från 2 betyg


Ingredienser

3 ägg
1 dl sötningsströ eller socker (valfritt vad man vill ha)
1,25 dl grädde eller mejerifria alternativ
3 msk kokosmjöl
2,5 dl mandelmjöl
2,5 msk psylliumfiber (Risenta) eller Lindroos Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)/pulveriserat psyllium)
1/2 msk bakpulver
1/2 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver

Mandelmassefyllning:

Rejält med inkråm (degen i bullen)
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
2 droppar bittermandelarom
1/2 dl sötning

Topping:

Ägg att pensla med
Vispad grädde
Sukrin melis eller vanligt florsocker


Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn.
  • Vispa äggen riktigt luftiga i några minuter med elvisp eller i köksmaskin, vispa ner sötning.
  • Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner vätskan.
  • Låt stå i minst 10 min och forma sedan till 6 höga bullar eller 10 små med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
  • Grädda mitt i ugnen i 20-25 min beroende på storlek på bullarna och låt sedan svalna under bakduk.
  • Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
  • Vispa grädden med lite vaniljpulver och spritsa ovanpå, avsluta med hatten.