Ingredienser
3 ägg
1 dl sötningsströ eller socker (valfritt vad man vill ha)
1,25 dl grädde eller mejerifria alternativ
3 msk kokosmjöl
2,5 dl mandelmjöl
2,5 msk psylliumfiber (Risenta) eller Lindroos Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)/pulveriserat psyllium)
1/2 msk bakpulver
1/2 msk hela fint mortlade kardemummakärnor
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
Mandelmassefyllning:
Rejält med inkråm (degen i bullen)
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl (eller hälften / hälften mandelmjöl hasselnötmjöl)
2 droppar bittermandelarom
1/2 dl sötning
Topping:
Ägg att pensla med
Vispad grädde
Sukrin melis eller vanligt florsocker
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn.
- Vispa äggen riktigt luftiga i några minuter med elvisp eller i köksmaskin, vispa ner sötning.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Vispa ner vätskan.
- Låt stå i minst 10 min och forma sedan till 6 höga bullar eller 10 små med blöta händer och lägger på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 min beroende på storlek på bullarna och låt sedan svalna under bakduk.
- Blanda nötmjöl med grädde och sötning, gröp ut inkråmet från bullarna och blanda ihop. Smaka av och fyll bullen med mandelmassefyllningen.
- Vispa grädden med lite vaniljpulver och spritsa ovanpå, avsluta med hatten.