Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore
GOD MORGON!
Jag ska strax uppdatera er med lite vad vi pysslat med under helgen men först ett gott recept till er!
Detta receptet är från arkivet, från 2009.
På bilden har jag tagliatelle till men detta receptet passar minst lika bra till ugnsrostade grönsaker eller till bönpasta eller tex min favoritersättare för pasta: BETTER THAN SPAGHETTI
Ett sådant där enkelt men gott recept som passar till mycket!
Skriv utSås till ”pasta” med kyckling, feta och tomat
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
Salt & peppar, timjan, oregano
1 ask (250g) färska champinjoner
1 röd paprika
1 purjolök
1 pkt bacon, knaperstekt
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk soltorkade tomater, creme
75 g fetaost
1 skvätt konc. kycklingfond
Instruktioner
Putsa kycklingen och skär den i strimlor. Skiva champinjonerna, skär paprikan i mindre bitar och strimla purjolöken. Fräs kyckling och grönsaker i smör, krydda med salt, peppar, timjan och oregano.
Lägg över på fat och stek klippt bacon knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Lägg över allt i en mindre gryta, häll på fraiche, smulad fetaost, soltorkade tomater creme, creme fraiche och grädde. Låt puttra på svag värme under lock, smaka av med fond och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.
2 kommentarer
Den här kycklingsås är ju så förbaskat god! Frågan är, varför gör jag den inte oftare?! Det får bli en av veckans middagar, bestämmer jag.
Kram 💕
Tack goding! Hoppas den blev god elelr BLIR god när du gör den 💖